Šehović najavio početak gradnje nove OŠ „Dušan Korać“ i Muzičke škole (video)

U Bijelom Polju će u toku ove godine početi gradnja nove osnovne škole „Dušan Korać“ i Muzičke škole vrijednosti 5 miliona eura, najavio je danas ministar prosvjete dr Damir Šehović prilikom posjete obrazovno – vaspitnim ustanovama naše opštine.

Šehović je saopštio danas da je tender završen, te da će u narednih nekoliko dana izvršiti izbor izvođača radova, ukoliko ne bude žalbi na tenderski postupak.

“Vjerujemo da će za nekih godinu i po dana Bijelo Polje biti bogatije za jednu modernu vaspitno-obrazovnu ustanovu u liku nove osnovne škole „Dušan Korać“ i Muzičke škole”, rekao je ministar Šehović.

Kao jedan od prioriteta Šehović je naveo i adaptaciju JU OŠ „Marko Miljanov“, čime će se jednoj od glavnih gradskih škola vratiti stari sjaj.

 “Narednih dana nas očekuje rapisivanje javng poziva za uređenje  fiskulturne sale i toaleta. Nakon toga ćemo u skladu sa prioritetima imati priliku da ulažemo i u ostalu infrastrukturu, jer cijenimo da djeca u Bijelom Polju zaslužuju da borave u kavlitetnijem i pristojnijem ambijentu, nego što je danas ambijent u kojem OŠ „Marko Miljanov“ funkcioniše”, naglasio je ministar, dodajući da će u adaptaciju te škole 200 hiljade eura zajednički investirati Ministarstva prosvjete i sporta i Opština Bijelo Polje.

Tokom današnje radne posjete ministar Šehović je razgovarao i sa direktorima svih obrazovno-vaspitnih ustanova, a na sastancima je zaključeno da je potrebno izgraditi i nekoliko sportskih dvorana, što će Ministarstvo prosvjete razmotriti na osnovu prispjelih zahtjeva.

Bijelo Polje da bude i univerzitetski grad

Jedna od važnih tema sastanka ministra Šehovića i predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića bila je i problematika koja se odnosi na visokoškolske ustanove i prisustvo studenata u Bijelom Polju, a Šehović je istakao da  Bijelo Polje treba da bude i univerzitetski grad.

“Trenutno u Bijelom Polju studira oko 400 studenata, a naše opredeljenje je da postojeće studijske programe dodatno afirmišemo, ali i otvaramo nove, kako bi Bijelo Polje bilo ne samo administrativni i ekonomski centar, već i centar visokog obrazovanja”, naglasio je Šehović.

Predsjednik Opštine Petar Smolović i ministar Šehović saglasili su se da je saradnja bjelopoljske lokalne uprave i Ministarstva tradicionalno dobra, te da je rad na unapređenju obrazovnog sistema u Bijelom Polju zajednički interes.

“Današnja posjeta je zaista bila kavlitetna i sadržajna i zaista nam predstoji mnogo toga što ćemo uraditi kada je riječ o vaspitno-obrazovnim ustanovama, zajedno sa  Ministarstvom prosvjete i Vladom Crne Gore, a pomoć i investiciona aktivnost će se nastaviti još intezivnijom dinamikom. Danas smo sagledali sve aspekte obrazovanja u Bijelom Polju, od predškolskog do visokoškolskog, napravili smo dinamički plan rada na dodatnom razvoju kapaciteta i siguran sam da će u narednom periodu Bijelo Polje postati evropski grad, koji će moći da pruži kvalitet obrazovnog sistema kakav nude evropski gradovi”, poručio je Smolović.

Posjeta Bijelom Polju dio je obilazaka predstavnika Ministarstva prosvjete svih obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji Crne Gore, vođena potrebom da se uvidi stanje na terenu i u direktnoj komunikaciji sa nastavnim osobljem stekne realna slika o izazovima sa kojima se suočavaju, te zajedničkim zalaganjem rješavaju.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE