DOO “Šef” obezbijediće radni angažman za četiri OSI

Četiri osobe sa invaliditetom biće zapošljene u DOO “Šef” nakon završetka projekta “Zaposliću se”, saopšteno je na današnjoj konferenciji u hotelu “Franca”.

Proteklih deset mjeseci  DOO “Šef” u saradnji sa knjigovođstvenom agencijom “Bilans biro”, a uz podršku Zavoda za zapošljavanje, uspješno je obučio šest osoba sa invaliditetom za rad u proizvodnji i izradi tesktilnih proizvoda, kao i jednu za poslove knjigovođstvenog teničara.

“Sve planirane aktivnosti smo realizovali, obučili smo lica i zatim ih zaposlili na period od pet mjeseci. Svakako o uspješnosti projekta najbolje govori to što ćemo umjesto tri osobe, koliko je bilo planirano, po završetku projekta zaposliti četiri OSI na period od šest mjeseci. Takva odluka projektnog tima proizašla je iz veće potražnje nših proizvoda na tržištu, kao i želje da pomognemo osobama a invaliditetom”, kazao je danas  Fahrudin Alilović, koordinator projekta.

On je kazao i da su tokom projekta OSI imale podršku psihologa, kako bi ih što više osnažili i motivisali za rad.

Damir Vesković iz računovodstvene agencije Konto plus obučavao je jedno lice za poslove knjigvođstvenog tehničara.

“Mogu reći da je zalaganje kandidata zaista bilo veliko. Sve osnovne stvari je brzo i uspješno savladao, a nadam se da će mu to značiti za dalji rad”,kayao je Veskovi' na dana[njoj konferenciji.

Samostalna savjetnica u Birou rada Bijelo Polje Rada Raičević čestitala je nosiocu projekta na uspješno realizovanim aktivnostima.

“Sva lica su stekla nove vještine, znanja, radno iskustvo, tako da će sada biti konkurentniji na trištu rada”, kazala je Raičević.

Ukupna vrijednost projekta “Zaposliću se” iznosi 62.288 eura.

Autorka: Sanja Čujović

Foto:Vladimir Jelić, Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE