U ponedjeljak obilježavanje 70 godina postojanja JPU ,,Dušo Basekić“

Povodom 70 godina postojanja predškolske ustanove ,,Dušo Basekić“, biće upriličen bogat kulturno-zabavni program, u ponedjeljak, 7. maja u Centru za kulturu, sa početkom u 12 časova.

Prva aktivnost obilježavanja ovog značajnog jubileja će biti polaganje cvijeća na spomen bisti Duša Basekića, u devet časova, zatim obilazak novoizgrađenih vrtića Crvenkapa i Pčelica, kazala je za Radio Bijelo Polje, direktorica JPU ,,Dušo Basekić“, Ida Ćetković.  

,,Ovo je za nas veoma značajan jubilej, 70 godina uspješnog rada. Poznato je da briga o djeci u našoj Opštini datira iz 1948. godine, kada je bilo samo jedno odjeljenje dok sada imamo ukupno 970 mališana koji pohađaju ovu vaspitno obrazovnu ustanovu. Djeca su podijeljena u 34 grupe, od čega 20 vrtići, i 14 jaslične grupe“, istakla je Ćetković.

Ona je naglasila da je velika čast  što se će manifestaciji prisustvovati i ministar prosvjete Damir Šehović sa svojim saradnicima.

Sajam inovativnih praksi koji organizuje ova ustanova,  biće otvoren u 12 časova u Galeriji Centra za kulturu, na kojem su osim mališana iz Bijelgo Polja, pozvana i djeca koja pohađaju predškolske ustanove širom Crne Gore, kako bi na taj način predstavili svoje kreativne ideje.

Deset minuta nakon otvaranja sajma biće održana i svečana priredba predškolaca u velikoj sali Centra za kulturu.

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Privatna arhiva

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                     

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE