Cilj projekta “Posao izaberi po svojoj mjeri” uspješno ostvaren

Tri osobe sa invaliditetom biće zapošljene na neodređeno vrijeme u DOO “Almont KM”, nakon završetka projekta “Posao izaberi po svojoj mjeri”, saopšteno je na završenoj konferenciji održanoj danas u prostorijama DOO “BUS”.

U projekat “Posao izaberi po svojoj mjeri”,  koji je za cilj imao zapošljavanje OSI i otvaranje novih radnih mjesta, bilo je uključeno devet osoba.

“U našoj firmi “Almont KM”,koja se bavi uzgojem koka nosilja i proizvodnjom konzumnih jaja, bilo je zaposleno šest lica sa invaliditetom. Oni su uspješno obavili obuku i zato ćemo ostaviti njih troje na neodređeno”, kazala je asistentkinja na projektu Emina Mahmutović.

Ona je istakla da su jako zadovoljni njihovim radom, te da se nadaju da će im stečena iskustva mnogo značiti u daljem radu, kao i da će drugi poslodavci pokrenuti ovakve projkete, kako bi se položaj OSI poboljšao.

U okviru projekta “Posao izaberi po svojoj mjeri”  tri osobe sa invaliditetom su položile vozački ispit za B kategoriju u auto školi “Zebra”, što je takođe bila projektna aktivnost.

Na završnoj konferenciji uspješno reaizovane aktivnosti pohvalila je i samostalna savjetnica u Birou rada Bijelo Polje, Jadranka Rakonjac.

“Sva dodijeljena sredstva su opravdano utrošena, a nosilac projekta “Almont KM” sve svoje obaveze je uredno izvršavao. Svakako najvažniji rezultat jeste zapošljavanje OSI, jer samo na taj način one mogu pobljšati svoj položaj u društvu”, kazala je Rakonjac, dodajući da će Zavod za zapošljavanje Crne Gore i u budećem periodu nastaviti da podržava ovakve projekte.

Ukupna vrijednost projekta “Posao izaberi po svojoj mjeri” iznosi 66.314,31 eura, od čeg aje Zavod za zapošljavanje finansirao 95 odsto opravdanih troškova, što iznosi 62.998,6 eura, dok je preostalih pet odsto sredstava obezbijedila firma “Almont KM”.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE