Predstava ,,Krivica” izvedena u Bijelom Polju

Predstava ,,Krivica” po tekstu Nebojše Romčevića, u produkciji Kolašinskog Korifej teatra, izvedena je večeras u sali Centra za kulturu.

Komad donosi priču o samoubistvu muža glavne junakinje, preljubi, tuči, zlostavljanju, abortusu.

,,Publika je dobro prihvatila priču o pokušaju ,,izgradnje” jedne porodice. Zanimljivo je bilo i večeras u Bijelom Polju, imali smo jednu posebnu koncentraciju, iako nije bila velika posjećenost. Osjećaj krivice koji nosimo u sebi, znači da možda neke stvari u životu ne trebamo toliko žrtvovati”, kazala je za Radio Bijelo Polje, glumica Anđelija Rondović, koja zajedno sa Đorđijem Tatićem potpisuje režiju.

Ona navodi da je Romčević inspiraciju za pisanje teksta našao u događajima iz osamdesetih godina, ali kako ističe, nada se da ovakva porodična tragedija nije tako česta.

Glumci Anđelija Rondović i Đorđije Tatić, na jedan neobičan način, nimalo jednostavno pokušavaju prikazati probleme sa kojima se mnogi susreću, ali i grijehe sa kojima ne možemo da se suočimo.

Romčević je opisao pokušaj dvoje ljudi, materijalno ugroženih i veoma usamljenih, da na ruševinama stare porodice osnuju novu, da iznova započnu život pred očima zanemjelog djeteta jednog od njih – sina žene čiji je muž ranije izvršio samoubistvo.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE