Arnelina "Slatka fabrika“ uskoro u Bijelom Polju (video)

Godinama unazad sugrađanka Arnela Hajdarpašić pravi ukusne torte i kolače, a uskoro će u svom rodnom gradu otvoriti i poslastičarnicu "Slatka fabrika“.

U emisiji "Vrijedne ruke“, Radija Bijelo Polje, Arnela je kazala da je oduvijek uživala u pripremanju poslastica.

"Prije pet - šest godina odlučila sam da ,,zaplovim“ u ovaj slatki svijet. Na početku sam imala ideju da otvorim jedan "slatki ćošak" u našem gradu, pošto je moja procjena da nam nešto takvo nedostaje, eto moja želja se i ostvarila. Uskoro će u našem gradu biti otvorena "Slatka fabrika", očekivala sam da ćemo polovinom decembra početi sa radom, ali sigurno ćemo za nekih mjesec do dva zvanično i otvoriti poslastičarnicu, za sada lokaciju još uvijek neću otkrivati. Ima dosta posla oko pribavljanja dozvole, finalizacije ponude i uređenja enterijera i eksterijera“, istakla je Hajdarpašić.

Pored stalnog zaposlenja, Arnela posao poslastičara radi sa punom preciznošću i zadovoljstvom, gledajući pritom i da ne iznevjeri povjerenje svojih kupaca.

"Njegujem stare domaće recepte, i pravim tradicionalne kolače po receptu naših nana i baka.  U ponudi imamo i modernije varijante kolača kao što su čoko hem, snikers, rafaelo, jer su to su ukusi koji su aktuelni i traže se. Primijetila sam da ih ljudi vole i traže. Neke recepte sam izmijenila po sopstvenom ukusu, i na neki način ih modernizovala“, priča Arnela.

Cijene su ono o čemu, kaže, posebno vodi računa.

"Lako je napraviti skup kolač, ali mora se voditi računa o mogućnostima kupaca. Kvalitet usklađen sa cijenom uvijek je aktuelan. Ja ne prodajem ono što nikada ne bih kupila“, dodaje Hajdarpašić.

Torte ne dekoriše fondanom, već čokoladom, orasima a ponekad i šlagom.

"Mislim da sladokusci više vole da vide čokoladu koja se topi i koja mami, iz tog razloga ne dekorišem fondanom, i ne volim sterilne izglede torti“, ističe Arnela u emisiji "Vrijedne ruke“.

Prisjeća se da na početku nije bilo lako.

"Kao i svaki početak i moj je bio težak, dosta neuspjelih pokušaja, plača i razočaranja, ali uz mnogo truda i rada smatram da sam mnogo postigla. Bitno je da su moji kupci uvijek zadovoljni, da uživaju u slatkim ukusima, i to je potvrda i kruna mog dugogodišnjeg rada“, naglašava Arnela, i otkriva da je tajna dobrog ukusa kvalitet. 

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.