Ratomir Bulatović novi predsjednik Udruženja penzionera Bijelog Polja

Ratomir-Rato Bulatović novi je predsjednik Udruženja penzionera Bijelog Polja, odlučeno je na današnjoj vanrednoj sjednici, održanoj u hotelu “Franca”.

Izbor Bulatovića podražli su predsjednici 21 mjesnog centra, od ukupno 22, koliko broji Skupština Udruženja penzionera.

Stupajući na novu dužnost, Ratomir Bulatović je istakao da će poboljšanje standarda života penzionera  ostati prioritet.

“Položaj penzionera trudićemo se da poboljšamo kroz dodjelu jednokratne novčane pomoći, obezbjeđivanje zimnice, ogrevnog drveta, slanje penzionera na ljetovanja. Takođe, i ove godine ćemo organizovati druženja sa pezionerima iz regiona, jer smo susretima uvijek pridavali važnost”, poručio je novi predsjednik Udruženja penzionera.

Bulatović je bio sekretar Udruženja penzionera 11 godina, a na mjestu predsjednika zamijenio je Kambera Smailovića, koji je nedavno preminuo.

Rad Udruženja penzionera– organizacije koja broji preko sedam hiljada članova, pohvalio je i predsjednik SO Džemal Ljušković i istakao da će ovo udruženje i dalje imati podršku Lokalne samouprave.

“Upravo su penzioneri dali nemjerljiv doprinos izgradnji i razvoju modernog Bijelog Polja. Dostojanstvo su iznijeli bolni period tranzicije naše privrede, a upravo ova generacija je najveća žrtva tih procesa na ovim prostorima. Samo podatak da oko 1 128 penzionera i penzionerki ima primanja od  123 eura govori o toj okolnosti. Zato i ne čudi sve što država, lokalne uprave i udruženja čine na poboljšanju položaja osoba u trećoj životnoj dobi i to izgradnjom staračkih domova, realizacijom servisa podrške u lokalnim zajednicama, otvaranjem dnevnih boravaka za stare, kao i realizacijom programa kućne njege i drugim aktivnostima”, istakao je Ljušković.

Ranije danas održana je i redovna sjednica Udruženja penzionera Bijelog Polja, na kojoj je analiziran i usvojen finansijski izvještaj i izvještaj o poslovanju za prošlu godinu, a jednoglasno je usvojen finansijski i plan rada za 2018. godinu.

Današnjoj sjednici prisustvovao je i predjsednik Opštine Petar Smolović, kao i predjsednik Udruženja penzionera Crne Gore Branko Vešović.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Darko Braič, Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE