Održana 14. sjednica Savjeta za ekonomski razvoj Opštine Bijelo Polje

Članovi Savjeta za ekonomski razvoj Opštine Bijelo Polje podržali su Nacrt Odluke o izmjeni Odluke o Budžetu opštine Bijelo Polje za 2021. godinu, koji će se 30. oktobra naći pred odbornicima u lokalnom parlamentu.

Njima je sekretarka Sekretarijata za finansije Opštine Alida Nuhodžić predočila pojedinosti rebalansa Budžeta, zašto se donosi i koje stavke Budžeta su rebalansom izmijenjene.

Ona se osvrnula na to šta je urađeno u prethodnom periodu u pogledu subvencionisanja i finansijskih olakšica za građane i privredu.

Na sjednici kojom je predsjedavao Hasan Ramović date su smjernice za izradu Strateškog plana razvoja opštine Bijelo Polje, čija izrada je u toku. Članovi Savjeta su predložili  projekte koji treba da budu uvršeteni u Plan, mjere koje lokalna uprava treba da sprovede kako bi dodatno unaprijedila poslovni ambijent i zaključeno je da privreda treba dodatno da se uključi kada je u pitanju strateško planiranje.

Na sjednici je šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dalibor Đogović predočio je rezultate redovne ankete privrednih subjekata u Bijelom Polju, za 2021. godinu.

Savjet je imenovao tri nova člana (Nemšu Omerhodžić, Slađanu Nedović i Arsenija Vujičića) i usvojio zapisnik sa prethodne sjednice.

Izvor i foto: bijelopolje.co.me

Tekst objavila: Eldina Bećirović