Ambasadorka Republike Turske u zvaničnoj posjeti Bijelom Polju

Predsjednik Opštine Petar Smolović sa saradnicima razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori Nj. E. Songul Ozan i počasnim konzulom Republike Turske u Bijelom Polju Sahretom Hajdarpašićem.

Sagovornici su se saglasili da će se već dobra saradnja između Opštine Bijelo Polje i Ambasade Republike Turske nastaviti, s obzirom na odlične odnose koje njeguju Crna Gora i Republika Turska.

Oni su istakli da je evidentno iskreno prijateljstvo dva naroda, kao i veliki broj građana koji vode porijeklo iz Crne Gore najznačajni most koji vezuje dva naroda i države.

Na sastanku su delegaciji iz Turske predstavljeni potencijali i razvojni projekti koji se realizuju u Bijelom Polju. Predsjednik je pozvao ambasadora da pomogne u dovođenju investitora iz Turske, predstavljajući mu povoljnosti koje nude Biznis zone formirane u Bijelom Polju.

On se zahvalio na svemu što je država Turska, preko TIKE - Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordiniaciju uradila u Bijelom Polju.

Sagovorni cu saglasni da saradnju treba jačati u oblasti kulture i privrede, a posebno u okviru polјoprivrede i turizma.

Sastanku sa predstavnicima Ambasade Republike Turske su prisustvovali predsjednica Skupštine opštine Nemša Omerhodžić, potpredsjednici Opštine Nermin Bećirović i Ernad Suljević.

Predsjednica Skupštine opštine Bijelo Polje je Nj.E. ambasadorki Songul uručila prigodan poklon.

Izvor i foto: bijelopolje.co.me

Tekst objavila: Eldina Bećirović