Predstava ,,Spasi se junačino” zavrijedila ovacije bjelopoljske publike

Predstava ''Spasi se junačino'', po tekstu  i u režiji Duška Steševića, izvedena je večeras u sali bjelopoljskog Centra za kulturu.

Predstava je rađenja u koprodukciji Centra za kulturu Rožaje i Plav, a radnja se odvija u advokatskoj kancelariji gdje umorni profesor latinskog jezika dolazi sa željom da se razvede, ali, ima strah od svoje žene, dok se advokat željan novca ismijava na njegov račun i ohrabruje ga.

Amaterski glumac Numan Nokić tumači ulogu advokata, a kako je kazao za Radio Bijelo Polje, zadovoljan je reakcijama publike nakon odigrane predstave u Bijelom Polju.

,,Nas trojica došli smo na ideju da na komičan način prikažemo stvarnu situaciju života našeg društva, i nadam se da smo uspjeli u tome. Prema reakcijama može se zaključiti da su prisutni razumjeli način na koji smo htjeli prikazati ovu priču”, naglasio je Nokić.

On je najavio da će naredno izvođenje predstave biti u Beranama, a zatim i u Srbiji.

Tokom predstave stvari se ispostave drugačijim, gdje ni profesor nije nevinašce, a  advokat i nije neki stručnjak.

,,Kada gostujemo u Bijelom Polju uvijek je lijepa atmosfera i prisutna je posebna energija, što je bio slučaj i večeras. Prvi put igramo ovu predstavu pred publikom u ovom gradu, i zadovoljni smo ishodom”, kazao je amaterski glumac, Luka Novović.

U  predstavi igrali Numan Nokić , Nemanja Mijović  i Luka Novović.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE