Bjelopoljska rok grupa “Alternaiva“, predstavila je večeras četiri nove pjesme i spot za numeru „Egofrenija”

Centar za kulturu večeras je bio domaćin ovoj grupi muzičara koji su, po prvi put, svom gradu predstavili muziku koju preferiraju. Ovaj bjelopoljski rok sastav koji čine: Hilmija Kurgaš (bas gitara i vokal), Hermin Delagić (gitara), Marko Đurđević (bubnjevi), Sead Salković (gitara) do sada, kako kažu, nijesu imali “žive svirke” ali to namjeravaju da promijene.

“Do sada nijesmo imali “žive svirke” ali smo svoj rad predstavili 2019 godine u TV emisiji “Obrati pažnju” za RTCG odakle nosimo lijepa iskustva. Međutim, planiramo nastupe kada završimo kompletan album. Za sada smo uradili četiri pjesme od kojih jedna ima i spot, a ostale planiramo da završimo do kraja godine” najavio je Hermin Delagići i dodao da se pjesme mogu čuti na njihovom zvaničnom Youtube kanalu.

Članovi ovog benda muziku prave sami, pišu tekst i prave melodije koje, kako su sami kazali, uklapaju u ”hodu”.

“Svako po nešto doda kada se okupimo na probama. Za tekstove su zaduženi Dado i Mimica, dok Hilmo i ja smo ritam sekcija.Vremenom te riječi ili ritmovi dobiju svoj oblik i nastaju pjesme, rekao bih inspirisane životom, našim pogledom na život” kazao je bubnjar Marko Đurđević.

I ako tek koračaju ka svjetlima pozornice, ovaj bend za potrebe pjesničke manifestacije “Ratkovićeve večeri poezije” uradio je muziku na stihove Rista Ratkovića. Kako je kazao Delagić, nije bilo lako da “tvrd” zvuk  uklope sa stihovima koji se ne rimuju, ipak su uspjeli.

“Pjesma ‘Car’ je nastala po “zadatku” i u početku je bilo malo komplikovano naći način kako sve to uklopiti i sklopiti. Međutim, bio je jako lijep izazov kojem nismo mogli odoljeti. Bilo je zanimljivo pronalaziti rješenja za jedan drugačiji način pisanja, a u ostalom ništa nije teško ako uživaš dok stvaraš” zaključuje Delagić.

Pjesma „Egofrenija“ snimljena je u studiju STIVI Music Studio, a za realizaciju video spota zahvaljuju se Petru Novakoviću, Stefanu Vukićeviću i Milanu Jovoviću, kao i bjelopoljskom Centru za kulturu.

 

Tekst i foto: Vanja Šabanović