Delegacija Opštine Bijelo Polje posjetila rekonstruisani objekat Dnevnog centra ''Tisa''

24 April 2024

Najnovije vijesti

Delegacija Opštine Bijelo Polje posjetila rekonstruisani objekat Dnevnog centra ''Tisa''

Delegacija Opštine Bijelo Polje na čelu sa predsjednikom Petrom Smolovićem i sekretarkom Sekretarijata za lokalnu samoupravu Saidom Čikić posjetila je Dveni centar  ''Tisa'', koji je nedavno rekonstruisan.

Opština Bijelo Polje je Odlukom o budžetu za 2018. godinu, koja je nedavno usvojena u lokalnom parlamentu, opredijelila iznos od 250.000,00 eura za rad ove specijalizovane ustanove. 

"Nastavićemo da i dalje ulažemo u objekte, infrastrukturu, kao i stručno osoblje institucija koje se staraju o našim najmlađim i najranjivijim građanima, sigurni da će se bolje i kvalitetnije osjećati u njima", istakao je tom prilikom predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Direktor Dnevnog centra "Tisa" Ensad Omerović upoznao je predsjednika sa radom ove ustanove i zahvalio se na podršci.

"Pristupili smo rekonstrukciji starog dijela objekta još 2017. godine kroz projekat dodjele sredstava od igara na sreću Ministarstva finansija, a uz podršku Opštine Bijelo Polje. Inače, u toku 2016. godine smo započeli Aneks (dogradnju) postojećeg objekta površine 160 m2, ukupne vrijednosti 165.000,00 eura, dok je tehnički projekat kompletno izvršen u decembru iste godine. Uskoro očekujemo posjetu predstavnika ambasade Sjedinjenih američkih država u Crnoj Gori, koja je investitor projekta, pa ćemo uz njihovo prisustvo, najvjerovatnije u maju, svečano otvoriti ovaj dio objekta", kazao je  Omerović.

On je napomenuo da u okviru Dnevnog centra "Tisa" postoji i posebna organizaciona jedinicu - Mala grupna zajednica u kojoj boravi šestoro djece bez roditeljskog staranja.

 

Osim centra ''Tisa'' gdje je svim korisnicima centra podijelio prigodne poklone , predsjednik Smolović je posjetio i Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju ''Oaza'', gdje je sa korodinatorkom Rasemom Hekalo razgovarao o unaprjeđenju rada korisnika u pogledu asistenta u nastavi i personalnih asistenta, kao i rada volonterskog servisa, a obišao je i kancelarije NVO Udruženja paraplegičara kojima je Opština obezbijedila kancelarije za svoj rad.

Izvor:sajt opštine

 

Radio-streaming

 RBP NA DRUŠTVENIM MREŽAMA