Najmlađi košarkaši otvorili dvodnevni turnir ,,Bijelo Polje Open 2K21’’ (video)

Otvorenim košarkaškim treningom za najmlađe najavljen je  tradicionalni 3×3 Montenegro turnir u basketu, koji će se  danas i sjutra održati na gradskom trgu.

Prema riječima direktora JU Centar za sport i rekreaciju, Marka Maslovarića, nakon pauze od godinu, učesnici ali i ljubitelji košarke, sa nestrpljenjem su dočekali turnir, koji se po četvrti put organizuje u Bijelom Polju.

“Najmlađi članovi košarkaških klubova iz našeg grada odradiće danas i trening, ali i utakmice, tako da će ovo biti i jedna lijepa prilika da se promoviše ovaj sport. Osim toga, obezbijeđene su i nagrade za najbolje” kazao je Maslovarić.

Kako je kazao predstavnik 3x3 Montenegro organizacije, Milorad Šutulović,glavni događaj je planiran za sjutra, kada će se održati takmičenje seniora.

“Sjutra će ,na turniru, snage odmjeriti 12 ekipa iz cijele Crne Gore. Osim zanimljive košarke, na programu su i ,,Admiral Knockout’’ i ,,Xiaomi Challenge’’ takmičenja za publiku, za šta su naši partneri obezbijedili vrijedne nagrade ” najavio je Šutulović i istakao, da će se osim seniorskog turnira, održati i program “Martinova trica”, takmičenje u šutiranju trojki.

“Na ovaj program bih skrenuo pažnju, jer to je nešto po čemu je ovaj turnir prepoznatljiv, a koji se  održava u čast preminulom mladom košarkašu Jedinstva i učesniku ovog turnira, Martinu Šćekiću, koje će se održati pred finalni basket u petak” istakao je Šutulović.

Organizatori turnira su 3×3 Montenegro i JU Centar za sport i rekreaciju Bijelo Polje.

Autorka: Vanja Šabanović

Foto i video:Vladimir Jelić