Pepići uhapšeni zbog eksplozije u Bijelom Polju

Rožajci Ilhan(33) i Hilmo(20) Pepić uhapšeni su zbog sumnje da su u nedjelju uveče  podmetnuli eksplozivnu napravu ispod automobila parkiranog ispred kuće novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića.

Kako se navodi u saopštenju policije, sumnja se da su I.P. i H.P. oko 22 sata i 40 minuta aktivirali eksplozivnu napravu koja je oštetila automobil Dačija beogradskih registarskih oznaka, koji je koristio I.K, kao i potporni zid, dva vozila u blizini i dva objekta.

U neposrednoj blizini mjesta gdje je aktivirana eksplozivna naprava nalaze si i tri advokatske kancelarije, kao i kuća uglednog bjelopoljskog privrednika. 

Iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju je Javnom servisu saopšteno da još uvijek ne znaju koja vrsta eksploziva je korišćena, te da je izdat nalog da se pregledaju snimci sa okolnih kamera.

“Uz učešće vještaka iz oblasti eksplozija i požara iz Forenzičkog centra u Danilovgradu Radovana Popovića, svi tragovi i predmeti koji su od važnosti za istragu su izuzeti i biće poslati na potrebna vještacenja. Tužilac je dao nalog da se pribave potrebna obavještanja, te da se pregledaju snimci sa okolnih kamera. Motivi i ostali detalji vezani za istragu biće poznati nakon obavljenog posla”, kazao je RTCG portparao Višeg državnog tužilaštva u BP Denis Zvrko.

 

Izvor:Vijesti