Humanitarna pomoć za preko sto porodica

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje u saradnji sa lokalnom samoupravom obezbijedila je humanitarnu pomoć u vidu paketa hrane i higijene za preko sto porodica u stanju socijalne potrebe.

"Opštinski Crveni krst u saradnji sa lokalnom samoupravom, kroz veliki broj aktivnosti, koje kontinuirano sprovodi, pokušava da ublaži posledice novog koronavirusa i pomogne što većem broju sugrađana kojima je potreban neki vid pomoći. Tokom ove nedjelje uz pomoć lokalne samouprave, obezbijedili smo humanitarnu pomoć za preko sto porodica sa teritorije naše opštine, koju smo uručili korisnicima koji su na spiskovima opštinskog Crvenog krsta" - kazao je koordinator opštinskog Crvenog krsta Mašan Živković.

Živković je istakao da će i u narednim danima nastaviti sa podjelom humanitarne pomoći, kao i to da će početkom naredne nedjelje, pomoć dobiti i stariji sugrađani, korisnici programa "Pomoć u kući", koja je takođe obezbijeđena u saradni sa lokalnom samoupravom.

On je pozvao sugrađane kojima je potreban ovaj vid pomoći da se jave opštinskom Crvenom krstu, kako bi se ispunila socijalna anamneza i na osnovu toga dodijelila humanitarna pomoć.

Iz Crvenog krsta su apelovali na sve privredne i društvene subjekte, donatore da im se priključe, jer bi odgovor na trenutnu situaciju bio kvalitetniji kada bi se uključili svi, u skladu sa mogućnostima i ulogom koju imaju.

Izvor i foto: PR TIM Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje