,,Muzički signali” skoro dvije decenije promovišu tamburašku muziku (audio)

Bjelopoljski sastav ,,Muzički signali” gotovo dvije decenije promoviše tamburašku muziku ne samo u našem gradu nego i šire, a prema riječima frontmena, Zamira Cirikovića, osnova njihovih nastupa i postojanja jeste tambura.

,,U početku smo svirali etno muziku, kasnije i originalan akustični zvuk, uz to i razvijali višeglasno pjevanje. Kasnije se pojavila potreba  za pop-rok muzikom,  jer je tu muziku uglavnom slušala omladina, pa smo  i naše aranžmane prilagodili ljubiteljima skoro svih žanrova. Težimo razvoju tambure kao instrumenta”, kazao je Ciriković gostujući u emisiji ,,Bjelopoljski muzičari”, Radija Bijelo Polje.

Podsjetio je da je naziv grupe ,,Muzički signali” nastao od sastava ,,Signali” koji je osnovan davnih sedamdesetih godina, a čiji su članovi bili Milija Margitić i Saša Fisik. Sastav je postojao do osamdesetih godina. Ciriković je 2003.godinu okupio novu ekipu, a članovi su se mijenjali. Trenutno, grupu čine njegova tri sina Rejhan, Izudin i Mufid kao i Sead Sijarić i Zlatan Idrizović.

 ,,S obzirom na to da se svi družimo, često vježbamo, koliko to epidemiološke mjere dozvoljavaju. Nedostaje nam interakcija sa publikom, jer je muzika  doživljaj, a mi kada pjevamo uvijek tražimo tu podršku u očima naših slušalaca, što je i najveća satisfakcija koju može da doživi jedan muzičar. Vjerujemo da će se ova situacija popraviti i da ćemo svi zajedno moći da se družimo uz pjesmu i igru”, kazao je Zamir Ciriković.

On ističe i da su “Muzički signali” učestvovali  na brojnim festivalima i takmičenjima sa kojih su donosili značajna priznanja i nagrade.

,,Bjelopoljci imaju razvijen ukus kada je u pitanju muzika, vole više stilova.  Mi smo uvijek tu da im izađemo u susret i ispunimo želje, ali ujedno i zadržimo kvalitet na kojem uvijek insistiramo”, istakao je Ciriković.

Ovaj muzički sastav  je 2005.godine izdao je CD sa devet numera pod nazivom ,,Dolinom Lima”. Planiraju, kako je naveo Ciriković, da dorade i drugi CD koji je polovično objavljen na youtube kanalu.

U emisiji ,,Bjelopoljski muzičari”, Ciriković je naglasio i da je Bijelo Polje rasadnik muzičkih talenata.  Mlade koji gaje ljubav prema muzici uvijek savjetuje da ne napuštaju svoje snove, jer se, kako je naveo, rad i posvećenost poslu koji volite, uvijek isplati.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Arhiva RBP

Audio obrada: Sanja Dulović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.