Završen uviđaj, motive istražuju

Završen je uviđaj na mjestu eksplozije, koja se kasno sinoć dogodila u blizini zgrade Višeg suda u Bijelom Polju.

Iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju je Javnom servisu saopšteno da još uvijek ne znaju koja vrsta eksploziva je korišćena, te da je izdat nalog da se pregledaju snimci sa okolnih kamera. Tužilaštvo ispituje i motive ovog napada.

Eksplozija se dogodila u blizini zgrade Višeg suda sinoć oko 23 sata, ispred kuće novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića. Nema informacija o saznanjima na koga je napad usmjeren, a u neposrednoj blizini mjesta gdje je aktivirana eksplozivna naprava nalaze si i tri advokatske kancelarije, kao i kuća uglednog bjelopoljskog privrednika.

“Uz učešće vještaka iz oblasti eksplozija i požara iz Forenzičkog centra u Danilovgradu Radovana Popovića, svi tragovi i predmeti koji su od važnosti za istragu su izuzeti i biće poslati na potrebna vještacenja. Tužilac je dao nalog da se pribave potrebna obavještanja, te da se pregledaju snimci sa okolnih kamera. Motivi i ostali detalji vezani za istragu biće poznati nakon obavljenog posla”, kazao je RTCG portparao Višeg državnog tužilaštva u BP Denis Zvrko.

Građani su i dalje uznemireni, a oni koji žive u blizini mjesta ekspolizije, kažu da je za njima neprospavana noć.

Izvor: Rtcg