U toku upis đaka prvaka, prijavljivanje elektronskim putem

Upis đaka u prvi razred osnovne škole širom Crne Gore, pa i u Bijelom Polju, počeo je 1. aprila elektronskim putem, a roditelji prijave podnose putem platforme www.upisi.edu.me/ .

Osnovna škola ,,Braća Ribar” u Zatonu, prema kazivanju direktora Vladimira Bugarina, svoja vrata otvoriće za oko 35 mališana.

,,Nakon prijave koju roditelji podnose elektronskim putem, i uz ljekarsko uvjerenje da je dijete spremno i sposobno da pohađa redovnu nastavu, određuje se termin za testiranje. Sve organizujemo u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja”, kazao je Bugarin.

Upis prvaka teče planiranom dinamikom i u našoj školi, saopštio je za Radio Bijelo Polje direktor Osnovne škole ,,Risto Ratković”, Sreto Pavićević, i dodao, da očekuju isti broj prvaka kao i prethodne godine, kada su formirali tri odjeljenja.

,,Istom broju nadamo se i ove godine a upis teče bez problema. Ukoliko se roditelji ne snalaze najbolje sa tehnologijom, mogu kontaktirati zaposlene u školi, kako bi zajedno obavili formalnosti i popunjavanje upitnika  prilikom upisa”, kazao je  Pavićević.

I u Osnovnoj školi ,,Dušan Korać”, prema riječima direktora Edina Numanovića,  elektronski upis prvaka realizuje se bez problema.

,,U narednih mjesec dana očekujemo da će sva djeca biti upisana, tako da  smo uvijek na usluzi roditeljima za sve potrebne informacije”, istakao je Numanović.

Autorka: Eldina Bećirović 

Foto: Arhiva RBP 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.