Učenici devetog razreda od danas ponovo u školskim klupama

Učenici devetog razreda svih crnogorskih škola odlukom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, od danas nastavu pohađaju u školi.

Kako je za Radio Bijelo Polje saopštio direktor Osnovne škole ,,Dušan Korać”, Edin Numanović, nastava u drugom polugodištu izvodi se po tzv. prvom modelu.

,,Takav model podrazumijeva da svaki učenik pohađa redovno nastavu iz prioritetnih oblasti, dok će učenici završnih razreda nastavu pohađati u školi. Nastavu smo organizovali u dvije grupe, kako odjeljenja ne bi bila brojnija od 17 učenika”, naveo je Numanović.

On je istakao da nastava počinje u 7:30 časova, dok druga grupa na  časove  dolazi u 10:15 h.

Preporuku od strane resornog ministarstva usvojili su i u Osnovnoj školi ,,Risto Ratković”, a kako je kazao direktor te ustanove Sreto Pavićević, vodili su računa o poštovanju svih uputstava.

,,Nastavljamo gdje smo stali prije prelaska na onlajn nastavu. Imamo dva odjeljenja završnog razreda koja smo podijelili u četiri grupe, pa će jedna smjena  nastavu pohađati od 13 časova, dok će druga dolaziti na nastavu u 15 časova. Veoma je važno da se učenici devetog razreda vrate u učionice kako bi se na pravi način pripremili za eksternu provjeru znanja, koja će biti organizovana 13. 14 i 15. aprila”, istakao je Pavićević.

I učenici Osnovne škole ,,Braća Ribar” u Zatonu, nastavu prate u školskim učionicama, potvrdio je za Radio Bijelo Polje Vladimir Bugarin, direktor te vaspitno-obrazovne ustanove.

,,Krenuli smo po starom rasporedu, četiri časa po 30 minuta, ali očekujemo još instrukcija od strane Ministarstva”, kazao je Bugarin.

Podsjetimo, sve javne i privatne obrazovno–vaspitne ustanove od danas će biti otvorene u 14 opština i to Plavu, Gusinju, Petnjici, Herceg Novom, Žabljaku, Tivtu, Kotoru, Plužinama, Budvi, Tuzima, Rožajama, Danilovgradu, Baru i Mojkovcu.

Autorka: Eldina Bećirović 

Foto: Arhiva RBP 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.