Skupština okončala rad, više značajnih odluka usvojeno jednolgasno

U nastavku dvadeset osme sjednice lokalnog parlamenta, odbornici su usvojili izvještaj o radu i poslovanju za prošlu, sa Programom rada za ovu godinu javnih ustanova, “Centar za podršku djeci i porodici”, Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju “Tisa”, i “Ratkovićeve večeri poezije”.

Jednoglasno je usvojen i izvještaj o poslovanju sa Programom rada za ovu godinu DOO “Komunalno-Lim”. Direktor tog preduzeća Radenko Vujošević kazao je, da uprkos brojnim problemima to preduzeće uspješno poslovalo, a da su komunalci, bez obzira na dotrajalu opremu i vozni park, uspjeli da postignu  zavidan nivo gradske higijene.Iako su pohvalil, kako su kazali, objektivan prikaz prihoda i rashoda, te domaćinsko poslovanje komunalnog preduzeća, iz opozicije su se čule i kritike, i to prije svega, na neiskorišćenost Gradske tržnice, visoke cijene usluge odvoženja smeća i održavanja i zakupa grobnih mjesta, zatim nedovoljnog broja komunalnih posuda i kontejnera, neodržavanje lokalnih putnih pravaca i krpljenje “udarnih” rupa, i itd.

Lokalni parlament je  usvojio i izvještaj o radu za prošlu godinu  Centra za sport i rekreaciju, zatim, Program mjera za podsticaj ruralnog i održivog razvoja za prošlu godinu sa Programom rada za ovu godinu, kao i prijedlog Odluke o poništenju odluke Alineje o imenovanju članova Savjeta Radija Bijelo Polje.

Skupština je danas razmatrala i informaciju o radu Doma za stare.

Podsjećamo, Skupština je osim budžeta za ovu godinu, usvojila  izvještaj o realizaciji Programa rada Skupštine Opštine za prošlu godinu i Program uređenja prostora Opštine za 2018. godinu, zatim, prijedloge odluka o korišćenju sredstava tekuće i stalne budžetske rezerve, izmjeni Odluke o davanju saglasnosti na zaključivanje Ugovora o faktoringu i drugim finansijskim poslovima na sredstvima koje Opština potražuje od Vlade Crne Gore u iznosu od  dva i po miliona eura, kao i izmjeni i dopuni Detaljnog urbanističkog plana „Centralne zone“ i druge značajne odluke.

Sa dnevnog reda ovog skupštinskog zasjedanja skinut je prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku predsjednika Opštine o imenovanju potpredsjednika Opštine, kako je rečeno iz tehničkih razloga,

 

Autorka: Tanja Dangubić

 

Foto. Vladimir Jelić i  Darko Braič

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE