Obezbijeđena humanitarna pomoć za više od 60 porodica

Opštinska organizacija Crvenog krsta uručila je danas humanitarnu pomoć u vidu hrane i sredstava za higijenu, za ukupno šezdeset tri porodice sa teritorije bjelopoljske opštine.

"Danas su naši zaposleni uručili humanitarnu pomoć socijalno ugroženim domaćinstvima širom naše opštine, nastavljajući tako sa ublažavanjem posljedica koje je korona virus ostavio na brojne  ranjivije  kategorije  stanovništva. Posljedice epidemije koja i danas traje, dodatno otežavaju normalno funkcionisanje pa je ovaj vid pomoći veoma značajan za veliki broj domaćinstava, što pokazuje i broj zahtjeva koji dobija naša organizaciju," saopštio je sekretar opštinskog Crvenog krsta Zoran Rudić.

Rudić je dodao da Crveni krst u saradnji sa lokalnom samoupravom čini dodatne napore da u najkraćem roku odgovori na zahtjeve korisnika, posebno na one koji se tiču humanitarne pomoći u vidu hrane, higijenskih i bebi paketa.

“Imamo veliki broj zahtjeva na koje svakodnevno odgovaramo, a podjelu vršimo na osnovu socijalne anamneze i na taj način djelujemo po prioritetima, ne zaboravljajući niti jednog korisnika. Takođe se trudimo da obezbijedimo dovoljne količine humanitarne pomoći, te sa zadovoljstvom mogu reći da ćemo i tokom sledeće nedjelje imati jos je jednu distribuciju pomoći za oko 100 domaćinstava sa teritorije naše opštine. Ono sto je važno,to je da u svakom trenutku imamo dovoljan broj paketa humanitarne pomoći da možemo interventno da reagujemo i zbrinemo najugroženije i one sugrađane koji su u izolaciji, a nemaju bliske rođake ili primanja kako bi obezbijedili hranu i higijenu” zaključio je Rudić. 

 

Izvor i foto: Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje

Tekst objavila: Sanida Kajević