Uskoro dva dueta i album Velsana Zulovića (video)

Iako je situacija sa virusom korona skoro sve crnogorske muzičare dovela u nezavidnu situaciju,  Bjelopoljac Velsan Zulović snima dva dueta i priprema album kojima će uskoro obradovati svoju publiku.

Kako je kazao u emisiji "Bjelopoljski muzičari“, Radija Bijelo Polje, nada se boljoj epidemiološkoj situaciji da bi album ugledao svjetlost dana.

"Iz tog albuma istakao bih duet sa Harisom Berkovićem, ima dosta pjesama, pa sam siguran da će oni, koji prate moj rad, uživati u numerama“, naveo je Zulović

Još kao dječak, priča Velsan, često bi uzimao mikrofon u ruke, a ljubav prema muzici gaji od najranijih dana djetinjstva, pa mu se i tadašnja želja da upiše osnovnu muzičku školu i ostvarila.

"Ozbiljnije sam počeo da se bavim ovim poslom sa 13 godina, a prve nastupe sam imao u lokalnim klubovima. Sada me ima u svim stilovima muzike, pjevam ono što publika voli ali najviše izvodim narodnjake, jer je to ono što me ispunjava“, istakao je Zulović.

Ovaj mladi muzičar je 2018. godine pobijedio na  bosanskom takmičenju "Valentino zvijezda", koje mu je, kako je naveo, dosta značilo na muzičkom putu. Do sada je objavio šest pjesama.

"Učešćem na tom takmičenju upoznao sam nove ljude, kompozitore i stekao nova prijateljstva, bio na bini sa brojnim proslavljenim muzičarima, što je za mene veliki uspjeh. To takmičenje zaista je promijenilo moj muzički put", dodaje Velsan.

Ovdašnja  publika, kaže Zulović, najviše sluša narodnu muziku.

"Zabavna muzika je uvijek na početku repertoara, ali, kada se atmosfera dovede do usijanja tada nastupaju narodnjaci. Bjelopoljci nijesu zahtjevni u odabiru muzike, ali smo uvijek spremni da ispoštujemo i njihove želje vodeći računa o kvalitetu pjesama“, dodaje on.

Iako mlad, Zulović ima audio i video produkciju.

"Radim aranžmane, tekstove, muziku i spotove. Audio produkciju radim već tri godine, dok sam sa videom počeo prije godinu i po. Imam oko 70 sređenih demo pjesama za koje sam radio tekst, muziku i aranžman“.

Kako bi stigli do željenog cilja, kaže Velsan, potrebno je mnogo truda, rada i volje.

"Na početku je bilo dosta uspona i padova, ali sam se trudio i nijesam odustajao, to je ono što savjetujem sve mlade koji žele da se bave ovim poslom“, iskren je Zulović.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović 

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević 

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.