Nastavljena vakcinacija u Domu zdravlja, medicinsko osoblje i dalje prioritetno

Vakcinacija zdravstvenih radnika u bjelopoljskom Domu zdravlja nastavljena je danas, nakon što je Institut za javno zdravlje juče dopremio još 170 doza ruske vakcine Sputnjik V ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Nove doze vakcina namijenjene su zdravstvenim radnicima Doma zdravlja, zaposlenim u Dnevnom centru „Tisa“ i Maloj grupnoj zajednici, kao i onima sa odjeljenja stomatologija“, saopštila je za Radio Bijelo Polje dr Ifeta Erović, specijalista higijene.

Dr Erović je istakla da se vakcinacija vrši na osnovu napravljenih spiskova.

„Jutros smo krenuli sa vakcinacijom zdravstvenih radnika i radnika na stomatologiji, spiskovi su napravljeni, vakcinacija se sprovodi bez ikakvih problema, tako da očekujemo da ćemo do kraja dana vakcinisati sve one koji su na spisku“, kazala je dr Erović.

Napomenula je i da je do sada prvu dozu vakcine primilo ukupno oko 70 zdravstvenih radnika.

„Pojedini su nakon vakcinacije prijavili blagu temperaturu i bolove u kostima i mišićima, ali, da bi te simptome povezali sa vakcinacijom, moraju se detaljno ispitati“, dodala je dr Ifeta Erović, specijalista higijene.

Ona  još uvijek  nije mogla da precizira kada će u Bijelom Polju početi masovnija  vakcinacija.

„Za stanovništvo još uvijek nijesmo dobili vakcine, kada budu stigle, mi ćemo svakako obavijestiti javnost i pozvati građane da se vakcinišu“, naglasila je dr Erović, ističući da se vakcinacija sprovodi isključivo po prioritetnim grupama.

Podsjetimo, građani se za vakcinaciju prijavljaju putem call centra 1717 ili na telefon 069-250-261, saopštavajući ime i prezime, JMBG, kao i ime i prezime izabranog doktora kod kojeg je pacijent registrovan.

O terminu vakcinacije, kako je ranije kazala dr Erović, građani će bićti obaviješteni dan ili dva ranije, kako bi se ta procedura što lakše sporovela, bez gužvi i panike.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Dom zdravlja

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE