Profesori i učenici Srednje stručne škole darivali krv (video)

U okviru akcije ,,Pruži ruku za život, daruj krv” 25 maturanata i 4 profesora Srednje stručne škole danas su darivali krv na odjeljenju transfuziologije Opšte bolnice.

Tradicionalnu akciju organizovala je Nevladina organizacija ,,Kan” u saradnji sa Srednjom  stručnom školom, opštinskom organizacijom Crvenog krsta i Klubom dobrovoljnih davalaca krvi. Predsjednik te NVO, Nikola Simović, za Radio Bijelo Polje je kazao da je zadovoljan odzivom učenika.

,,Interesovanje učenika je  iz godine u godinu sve veće, a današnjoj akciji se odazvalo  25 maturanata naše škole, i zbog toga smo im zahvalni. Ove godine smo ograničili broj davalaca, s obzirom na epidemiološku situaciju. Trudićemo se da i u narednom periodu doprinosimo obezbjeđivanju sigurnih količina krvi”, naveo je Simović.

Učenica Ana Novaković prvi put je danas dala krv.

,,Imala sam mali strah, ali, kada je profesor rekao da ovim gestom možemo spasiti i do tri života, želja za tim je bila jača. Rado ću se i ubuduće odazvati sličnim akcijama”, istakla je Ana.

Profesor Petar Matijašević, za Radio Bijelo Polje je kazao da učenici Srednje stručne škole već četiri godine zaredom darivaju krv, i  na taj način, kako navodi, obezbjeđuju sigurne količine ove dragocjene tečnosti.

Dr Dušanka Miladinović zahvalila je u ime Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore Crvenom krstu, NVO ,,Kan” i Klubu dobrovoljnih davalaca krvi.

,,Tradicionalno nam, svake godine, dolaze srednjoškolci i daruju krv, što je pohvalno. Danas su došli pripremljeni i naspavani, paa je akcija protekla u lijepom raspoloženju. Zahvalni smo mladim ljudima koji su shvatili šta znači biti human i plemenit, i tim gestom spasiti nečiji život”, naglasila je dr Miladinović.

 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE