Na Blaževićevim crtežima atmosfera urbanog života

Danas je u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu otvorena izložba crteža akademskog slikara iz Mojkovca Mladena Blaževića.

 Otvarajući izložbu umjetnički direktor Centra za kulturu Dražen Konatar je kazao da crteži, koji su nastali prije 15 godina, odišu nesvakidašnjim nabojem energije te da podjednako funkcionišu i u današnjem vremenu kao i u periodu nastanka.

“Blažević se u svojim crtežima bavi haosom svakodnevnice koji se vidi u hronici grada, čiju je atmosferu urbanog života prikazao na krajnje originalan i linaran način. Persone na crtežima su individue koje pripadaju pričama kojima se bavi umjetnik. Karakteri likova jednolinarno prikazani dočaravaju jedinstvenost i ličnu pripadnost psihološkog izraza svakog lika ponaosob. Kao posledica konfliktnih situacija, rađa se inspiracija iz koje nastaje niz crteža koji se bave pokretom” kazao je Konatar.

Blažević je istakao da veoma veliku ulogu u njegovom radu ima saradnja sa autorima iz svijeta pozorišta , književnosti i stručne literature, jer se, kako je istakao, i sam sada bavi multimedijem.

Pojašnjavajući da su djelovi radova nastali tokom petnaestogodišnjeg rada ,gdje je suštinski obrađivao crteže, Blažević je dodao da su na izložbi između ostalih,predstavljene ilustracije za knjigu dr Mirka Jakovljevića” Mediji i novinarstvo”,dok su se na ekranu prikazivali  dijelovi spota ”Stop trgovini ljudima, za koje su takođe izdvojene ilustracije, ali i animacija koja je nastala za potrebe predstave “Opera za tri groša” u režiji Milovana Ćetkovića.

Autorka i foto: Vanja Šabanović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE