„Neće biti lako, ali vjerujem da ćemo i bez baraža obezbijediti opstanak u ligi“ (video)

Rukometaši bjelopoljskog Jedinstva posljednji su na tabeli Prve crnogorske lige i to bez ijedne pobjede, međutim, novi trener Evelin Hasanović, vjeruje da uz naporan rad i kvalitetna pojačanja mogu napraviti rezultat.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Hasanović je istakao da je u jako teškom trenutku došao na mjesto trenera, ali i poručio da će učiniti sve da ekipu izdigne iz ove situcije.

„Naš primaran cilj je opstanak u ligi i pokušaćemo da to i ostvarimo. Moramo prije svega da riješimo taj psihološki momenat, jer nije lako vratiti se u igru nakon toliko uzastopnih poraza. Međutim, čini mi se da smo već sada malo digili atmosferu, preostaje nam da naporno radimo i da vjerujemo“, istakao je trener bjelopoljskih rukometaša.

Već u srijedu rukometaše Jedinstva očekuje zaostali meč iz prvog dijela sezone i to protiv ekipe Danilovgrada, a upravo u toj utakmici će tražiti šansu za opstanak.

„Spremni smo za taj derbi i nadamo se pozitivnom ishodu. Pružićemo maksimum, a vidjećemo za koliko će to biti dovoljno“, kazao je Hasanović.

Težak raspored očekuje ih i narednih sedmica, ali on poručio da predaje nema, iako neće biti lako.

„Već 6. marta gostujemo ekipi Berana. Oni su treći na tabeli, ali ne znači da ih ne možemo iznenaditi. Nakon Berana dočekujemo Rudar, a potom gostujemo Partizanu, neće biti lako, ali ne smijemo podleći pritisku“, podvukao je novi trener rukometaša Jedinstva.

Napomenuo je i da su u zimskom prelaznom roku doveli dva pojačanja.

„Na poziciji lijevog beka je Radičević, a pivot Popović, jako kvalitetni igrači, treba još malo da se uigraju, ali mislim da će kako koje kolo bude odmicalo sve doći na svoje mjesto. Inače sam jako zadovoljan igračkim kadrom, na svim pozicijama imamo dovoljan broj igrača, odlične uslove za rad, svi smo na okupu, nema povrijeđenih, niti zaraženih. Red, rad, posvećenost i disciplina je ono što tražim i uvjeren sam da ćemo do kraja sezone dokazati da ovo nije ekipa za nula bodova“, naglasio je Hasanović.

Osvrnuo se i na utakmicu protiv Komova, koju su odigrali u subotu.

„Nažalost, eliminisani smo iz Kupa Crne Gore, nećemo sada tražiti alibi, ali taj nedostatak motivacije je svakako uticao na krajnji rezultat. Do 40. minuta smo bili tu na minus jedan ili dva boda, potom i izjednačili i imali priliku da preokrenemo, ali nijesmo to iskoristili. Ipak, u pojedinim momentima samo zaista dobro igrali, pružili jak otpor favorizovanoj ekipi iz Andrijevice, ali smo precijenili protivnika, podlegli smo tom pritisku, što ekipa Komova nije praštala, već pametno iskoristila naše greške“, kazao je Hasanović.

Međutim, taj konačni rezultat 19:26, kako je naveo, nije stvarni prikaz stanja na terenu.

„Kao da smo se uplašili pobjede, a hrabrost je ono što nam ne smije faliti, želim da svi igrači ostave srce na terenu i nadam se da će tako biti“, zaključio je Hasanović.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE