U četvrtak nastavak sjednice lokalnog parlamenta

Dvadeset osma sjednica loklanog parlamenta biće nastavljena u četvtak, nakon što su odbornici do sada  dva  puta prekidali njen rad.

Njima je ostalo da se izjasne o još četiri, naknadno uvrštene tačke u dnevni red, pa će razmatrati izvještaje o radu za prošlu godinu sa programom rada za ovu godinu DOO „Lim“ i Javne ustanove „Centar  za sport i rekreaciju“,  realizaciji Programa mjera za podsticaj ruralnog i održivog razvoja za prošlu godinu sa Programom rada za ovu godinu,kao i prijedlog Odluke o poništenju odluke Alineje o imenovanju članova Savjeta Radija Bijelo Polje.

Podsjećamo, Skupština je osim budžeta Opštine za ovu godinu, usvojila  izvještaj o realizaciji Programa rada Skupštine Opštine za prošlu godinu i Program uređenja prostora Opštine za 2018. godinu, zatim, prijedloge odluka o korišćenju sredstava tekuće i stalne budžetske rezerve, izmjenu Odluke o davanju saglasnosti na zaključivanje Ugovora o faktoringu i drugim finansijskim poslovima na sredstvima koje Opština potražuje od Vlade Crne Gore u iznosu od  dva i po miliona eura, kao i izmjenu i dopunu Detaljnog urbanističkog plana „Centralne zone“. Takođe, usvojeni su  izvještaji o realizaciji Programa mjera za podsticaj razvoja poljoprivrede za prošlu sa  Programom mjera za ovu godinu, prijedlozi odluka o radnom vremenu, auto taksi prevozu na teritoriji opštine, načinu odvojenog sakupljanja i sakupljanja komunalnog otpada, izmjena Odluke o organizovanju Lokalnog javnog emitera „Radio Bijelo Polje, prijedlog Odluke o dodjeli sredstava za finansiranje organizacija osoba sa invaliditetom koje čine koaliciju „Savez“ I gerontodomaćica, isplati jednokratne novčane pomoći za opremu novorođenčadi u ovoj godini, obezbjeđivanju udžbenika za učenike prvog razreda osnovne škole, dodjeli sredstava za finansiranje Društva dobrovoljnih davalaca krvi i učešću Opštine u troškovima rekonstrukcije fiskulturne sale O.Š „Marko Miljanov“. Data je i saglasnost na Odluku Odbora direktora Vodovoda „Bistrica” o zalaganju nepokretnosti radi realizovanja kredita, a usvojene su i odluke o prijedlozima naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i građevinskog zemljišta za bespravne objekte. IzvještajI o radu i poslovanju u prošloj godini sa Programom rada za ovu godinu Parking-servisa, Centra za podršku djeci i porodici, Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju “Tisa”, i Javne ustanove “Ratkovićeve večeri poezije”. Usvojene su  informacije o radu Doma za stare, i stanju bezbjednosti u Opštini.

Sa dnevnog reda ovog skupštinskog zasjedanja skinuti su prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na Odluku predsjednika Opštine o imenovanju potpredsjednika Opštine, kako je rečeno iz tehničkih razloga, kao i prijedlog Odluka iz imovinsko-pravne oblasti.

 

Tekst:Tanja Dangubić

Foto:Arhiva Radija Bijelo Polje