Jednoglasna Odluka o organizovanju Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje

Odbornici lokalnog parlamenta jednoglasno su sa 26 glasova za, usvojili odluku o  izmjeni Odluke o organizovanju Lokalnog javnog emitera “Radija Bijelo Polje”.

Kako je obrazložila Saida Čikić, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, odluka se donosi u cilju usklađivanja sa Zakonom o elektronskim medijima, kojim je predviđeno da se Ugovor  o pružanju javnih usluga između lokalnog javnog emitera sa osnivačem, potpisuje na period od tri umjesto na  godinu, kao što je to  predviđao zakon iz 2011.godine.

Iako je podržao donošenje ove odluke, odbornik SDP-a, Tufik Bojadžić,  zamjerio je što dosadašnji Savjet Radija Bijelo Polje, proteklih sedam godina nijednom nije dostavio Izvejštaj ili informaciju o finansijskom poslovanju lokalnom parlamentu, kako bi građani znali na koji način se troše, kako je rekao, njihova sredstva.

Na  opasku odbornika Bojadžića, reagovala je sekretarka Čikić, koja je kazala da u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, Lokalni javni emiter nije u obavezi da podnosi Skupštini izvještaje o finasijskom polsovanju.

 

 Autorka: Tanja Dangubić

 

Foto: Vladimir Jelić i Darko Braič