Luković: Mehanizacija je neprestano na terenu, većina puteva je prohodna

Uprkos snijegu koji već treći dan neprestano pada većina putnih pravaca u bjelopoljskoj opštini je prohodna, a sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, saopštio je sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj, Dejan Luković.

Radnici Komunalnog preduća “Lim” od ranih jutarnjih sati čiste, a snjegočistač sa posipačem soli angažovan je na prioritetnim dionicama, tako da je centralni dio grada u potpunosti prohodan, dok su prema svim ostalim putnim pravcima i mjesnim centrima upućene privatne građevinske mehanizacije.

“Snijeg koji je napadao sinoć napravio nam je dodatan problem, jer se sada opet vraćamo istim putnim pravcima, koje smo juče očistili. Ipak se nadam da ćemo do kraja dana stići do svih mjesnih centara”, poručio je Luković.

On je napomenuo da trenutno raspolažu sa devet specijalnih privatnih mašina, kompletnom mehanizacijom Komunalnog preduzeća “Lim”, dok su na području mjesnih centara angažovani  i mještani, vlasnici “voza”.

Iz Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj mole građane za razumijevanje i strpljenje.

“Ekipe na terenu vode brigu i  ugroženim, sinoć su imali intervenciju u Palima, pa su brzo i efikasno uspjeli da bolesnu osobu dopreme do bolnice.  Svi građani koji imaju problem mogu nam se javiti i mi ćemo pokušati da ga riješimo u što bržem roku”, rekao je  sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj.

Sniježni pokrivač stvorio probleme na elektro-mreži

Sniježni pokrivač, čija je visina prema podacima Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju jutros u sedam sati iznosila 42 centimetra, stvorio je probleme i na elektromreži, pa je  bez napona dio naselja Rasovo, Slijepač Most, Pali, Okladi, Jabučino, Mijatovo Kolo, Gevčina, Tomaševo, Pavino Polje i Gubavač.

Kako su saopštili iz Crnogorskog elektrodistribudtivnog sistema sve raspoložive ekipe su na terenu i rade na otklanjanju nastalih problema na mreži.

Autorka: Sanja Čujović

Foto:Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE