Danas vjetrovito i hladno

U Crnoj Gori danas vjetrovito i hladno. U južnim predjelima pretežno sunčano, u centralnim pretežno ili djelimično sunčano, a na u sjeveru umjereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo. Vjetar pojačan i jak, na udare i veoma jak, ponegdje i olujne jačine, sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha -10 do 6 stepeni.

Snabdijevanje električnom energijom na području bjelopoljske opštine je uredno, a za danas nema planiranih radova na mreži, niti najavljenih isključenja, saopštili su iz Crnogorskog elektro-distributivnog sistema.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom proteklog dana ljekarsku pomoć zatražilo je 37 sugrađana, a dežurne ekipe su pet puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice tokom proteklog dana rođena je jedna beba.

Lokalni i brzi vozovi jutros su saobraćali po redu vožnju, saopštili su sa željezničke stanice.

Učesnike u saobraćaju ovog jutra očekuju  suvi kolovozi u južnim predjelima. Na sjeveru ima ugaženog  snijega na kolovozu, a mjestimično je izražena poledica. Iz Auto-moto saveza upozoravaju na  povećanu opasnost od odrona na putevima koji vode pored rijeka i kosina.Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena uslovima i stanju na putu.Na putnim pravcima Šavnik-Žabljak i Berane-Rožaje kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje zbog snijega.