Vodu i dalje prokuvavati

Voda iz gradskog vodovoda hemijski i bakteriološki je ispravna, ali je prije upotrebe i dalje treba prokuvavati, saopštili su  iz Vodovoda Bistrica. Oni su dodali da se stepen mutnoće stalno smanjuje, pa se nadaju da će do uskoro sastav vode biti vraćen u dozvoljene parametre. Podsjetimo, iz Vodovoda je u subotu saopšteno da su obilne padavine izazvale povećanje nivoa vode na izvorištu Bistrica, te da voda nije ispravna za piće.

Snabdijevanje električnom energijom na području opštine je uredno, a za danas nema planiranih radova na mreži, niti najavljenih isključenja, saopštili sui z CEDIS-a.

Ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata zatražilo je 36 sugrađana, a dežurne ekipe su šest puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana rođene su četiri bebe.

Umjereno do potpuno oblačno u većem dijelu zemlje povremeno snijeg, u nižim predjelima na jugu kiša, a u ranim jutarnjim satima i u tim oblastima, ponegdje moguća susnježica i snijeg. Poslijepodne i tokom noći u većini predjela padavine će oslabiti ili prestati. Vjetar sjeveroistočni, mjestimično umjeren do jak. Najviša dnevna temperatura vazduha -5 do 10 stepeni.

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima u južnim i centralnim predjelima, dok na sjeveru snijeg otežava i usporava vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza.Oni su upozorili na pojavu odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke i vozačima savjetovali oprezniju i strpljiviju vožnju i obavezno poštovanje pravila saobraćaja.Upotreba zimske opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.