Za rekonstrukciju odjeljenja psihijatrije u Bijelom Polju opredijeljeno 50.000 eura

Fond zdravstva opredijelio je 50.000,00 eura za početnu fazu proširenja kapaciteta odjeljenja psihijatrije bjelopoljske Opšte bolnice.

Projektom je planirano da se kapaciteti sa sadašnjih sedam povećaju na 17 kreveta, uz obezbjeđenje uslova i podizanja kvaliteta zdravstvene usluge i zaštite, saopštio je PR Opšte bolnice Bijelo Polje, Milan Veličković.

“Opšta bolnica Bijelo Polje prepoznala je mentalno zdravlje stanovništva kao bitan segment obezbjeđenja zdravstvene zaštite, a posebno je pandemija virusa korona direktno ukazala na značaj ove grane medicine kao sekundarnog indikatora koji utiče na cjelokupan proces liječenja”, saopštio je Veličković, dodajući da u ovoj godini planiraju da u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Fondom zdravstva obezbijede i ostali dio finansijskih sredstava neophodan za završetak projekta.

Napominju da je projekat proširenja psihijatrijskog odjeljenja odobren od strane Ministarstva zdravlja i Fonda zdravstva, a vezan je za Nacionalnu strategiju unapređenja mentalnog zdravlja.

Izvor i foto:JZU Opšta bolnica Bijelo Polje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE