Vodu prije upotrebe obavezno prokuvati

Voda iz gradskog vodovoda mikrobiološki je ispravna, ali je prije upotrebe treba prokuvati, saopštili su  iz Vodovoda Bistrica. Oni su dodali da se stepen mutnoće stalno smanjuje, pa se nadaju da će do sjutra sastav vode biti vraćen u dozvoljene parametre. Podsjetimo, iz Vodovoda je u subotu saopšteno da su obilne padavine izazvale povećanje nivoa vode na izvorištu Bistrica, te da voda nije ispravna za piće.

Snabdijevanje električnom energijom na području opštine je uredno, nema najavljenih isključenja, niti planiranih radova na mreži, saopštili su iz CEDIS-a.

Ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata zatražilo je 40 sugrađana, a dežurne ekipe su dva puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana rođena je jedna beba.

U Crnoj Gori danas će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa padavinama, hladno i vjetrovito.Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, u većini kontinentalnih predjela se očekuje snijeg, na primorju i u nižim predjelima na jugu moguće malo kiše, a tokom noći i susnježice i snijega. Vjetar pojačan i jak, na udare i veoma jak sjeverni i sjeveroistočni, tokom noći u slabljenju.Najviša dnevna temperatura vazduha minus sedan do devet stepeni.

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima u južnim i centralnim predjelima, dok na sjeveru snijeg otežava i usporava vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza.Oni su upozorili na pojavu odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke i vozačima savjetovali oprezniju i strpljiviju vožnju i obavezno poštovanje pravila saobraćaja.Upotreba zimske opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.