Voda i dalje neispravna za piće, bez struje Bijedići

Voda iz gradskog vodovoda još uvijek je neispravna za piće, pa iz Vodovoda “Bistrica” potrošačima preporučuju  korišćenje  isključivo flaširane  vode. Takođe dodaju da je vodosnabdijevanje uredno, te da tokom dana neće biti planiranih isključenja.

Zbog radova na elektro mreži bez struje će do 15 časova biti Bijedići, dok će na ostalom području Opštine snabdijevanje električnom energijom biti uredno, saopštili su iz CEDIS-a.

Ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata zatražilo je 54 sugrađana, a dežurne ekipe su pet puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana rođena je jedna beba.

U Crnoj Gori danas će biti oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a na sjeveru uglavnom snijeg i susnježica koji će se u drugom dijelu dana proširiti na planinske predjele centralnog i južnog dijela zemlje. Intenzivnije padavine očekuju se u jutarnjim i prijepodnevnim satima, a mjestimično i obilnije padavine. U jutarnjim satima duvaće vjetar umjeren do jak južni i jugoistočni, tokom dana u sjevernim, a krajem dana i u ostalim predjelima sjeverni i sjeveroistočni, u pojačanju, tokom noći na udare i olujne jačine. Jutarnja temperatura vazduha od minus pet do devet, najviša dnevna od minus tri do 14 stepeni.

U Crnoj Gori saobraća se po mokrim i klizavim putevima u južnim i centralnim predjelima, dok  na sjeveru snijeg jačeg inteziteta  otežava i usporava vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG). Iz AMSCG su upozorili na pojavu odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Oni su vozačima savjetovali oprezniju i strpljiviju vožnju i obavezno poštovanje pravila saobraćaja. Upotreba zimske opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove. Između Crne Gore i Srbije, na graničnom prelazu Dobrakovo, saobraćaj je uspostavljen u obje kolovozne trake. Neprohodni su putevi Mioska – Semolj - Boan i Trešnjevik - Andrijevica. Na magistralnom putu Kolašin – Mojkovac je, zbog obavljanja geotehničkih istražnih radova, režim saobraćaja promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.