Vlada nastavlja sa ulaganjima u putnu seosku infrastrukturu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), nastavilo sa ulaganjem značajnih sredstava u poboljšanje ruralne infrastrukture u opštini Bijelo Polje.

Nastavljeno je sa ulaganjem u putnu seosku infrastrukturu u osam mjesnih zajednica ukupne dužine 5,59km, vrijednosti preko 305 hiljada eura, saopštili su iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

„U Bistrici će biti asfaltirane dvije dionice, ukupne dužine 1,5km i to Radojeva Glava - Šolja u dužini od 1300m i Žiljak - Gnjila - Rivina 200m; u mjesnoj zajednici Čeoče na dionici Grančarevo - Grubješići 500m; u Godijevu 500m na dionici Godijevo – Šipovice. Takođe, u MZ Kovren biće asfaltirano 550m na dionici Bliškovo – Lokve - Ponikvice; u Pavinom Polju 600m na dionici Lekovina – Žuber - Stožer; Rasovo će dobiti 300m asfalta na dionici Borovac - Vlah; a u MZ Ravna Rijeka 1140m na dvije dionice i to od skretanja sa magistralnog puta M21- Ravna Rijeka 640m i Ravna Rijeka - Rakita 500m, dok će u Tomaševu biti asfaltirano 500m na dionici Čokarlije – Radojevići”, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Kako su istakli, ovo je nastavak projekta, kroz koji je do sada, u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje, asfaltirano 4,30km seoskih puteva u šest mjesnih zajednica i to u BistricI 500m, Čeoču 300m, Cerovu,  Godijevu  i Nedakusima po 500m, dok je u MZ Rasovo asfaltirano 2km.

Sa ciljem daljeg unapređenja uslova života i rada u ruralnom području opštine Bijelo Polje, pored 9,89km seoskih puteva, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je kroz isti projekat, u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje, uložilo sredstva u 10 investicija za vodosnabdijevanje u MZ Crhalj, Kanje - Dobrakovo, Korita i Pavino Polje, vrijednosti od skoro 450 hiljada eura, što čini ukupna ulaganja od skoro 1,1 milion eura u razvoj ruralne infrastrukture.

Izvor I foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Tekst objavila: Sanja Dulović