U ponedjeljak centralna rasprava o programskim obavezama Radija Bijelo Polje

Centralna javna rasprava o Prijedlogu programskih obaveza za period 2021. - 2023. godine Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje održaće se 19.10.2020. godine u Sali SO Bijelo Polje, sa početkom u 11:00.       

Podsjećamo, Savjet ovog javnog medijskog servisa, uputio je javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, lokalnoj samupravi, javnim ustanovama, obrazovnim institucijama, političkim strankama, nevladinim organizacijama, mjesnim zajednicama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama, zajednicama i pojedincima da se uključe i daju doprinos u razmatranju Prijedloga programskih obaveza.

Javni poziv upućen je na osnovu člana 76a Zakona o elektronskim medijima, a prije zaključivanja Ugovora o pružanju javnih usluga sa osnivačem. Javni emiteri dužni su, prema Zakonu, da pružaju javne usluge proizvodnje i emitovanja radijskih i/ili televizijskih programa sa informativnim, kulturnim, umjetničkim, obrazovnim, naučnim, dječjim, zabavnim, sportskim i drugim programskim sadržajima, kojima se obezbjeđuje ostvarivanje prava i interesa građana i drugih subjekata u oblasti informisanja, zbog čega je neophodna uključenost šire javnosti.

Prijedlozi, sugestije i komentari o Prijedlogu programskih obaveza za period 2021. - 2023. godine mogu se dostaviti Lokalnom javnom emiteru Radiju Bijelo Polje i na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na adresu ul. Tomaša Žižića bb, 84000 Bijelo Polje.

Javna rasprava traje 45 dana od dana objavljivanja javnog poziva na zvaničnom veb portalu Radija BIjelo Polje www.radiobijelopolje.me, odnosno od 24. septembra 2020. godine.

Prijedlog programskih obaveza za period 2021. – 2023. godine možete preuzeti na linku

http://www.radiobijelopolje.me/images/dokumenta/predlog-programskih-obaveza.pdf

 

Redakcija Radija Bijelo Polje