Femić: Brzava iz godine u godinu postaje urbana sredina u kojoj se kvalitetno živi (video)

Iako je od grada udaljena petnaestak kilometara mjesna zajednica Brzava iz godine u godinu poprima obrise urbane sredine, a njeni stanovnici imaju sve uslove za život, kao u gradu, kazao je Nikola Femić, predsjednik Savjeta te mjesne zajednice.

Gostujući u emisiji “O mjesnim zajednicama” Radija Bijelo Polje, Femić kaže da  su u selu izgrađene moderni stambeni objekti, a većina domaćinstava ima i centralno grijanje. “Postoji javna rasvjeta, dogovorili smo izgradnju vodovoda koji bio nastavak zatonskog vodovoda, kvalitetno napajanje električnom energijom, regulisano pitanje atmosferske kanalizacije, u većini domaćinstava ljudi su sebi obezbijedili komfor. Sve je bolje nego u gradu jer imamo svoje dvorište. U selu je sve više mladih bračnih parova, a raduje nas činjenica da od trinaest đaka koji pohađaju školu na Brazavi, šest je prvaka. U selu već nekoliko godina radi market Put-GROSS, tako da mještani nemaju potrebu dap o nabavku  osnovnih životnih namirnica odlaze u grad”, ističe Femić.

Međutim, kaže Femić, u Femića kršu, koje gravitira Brzavi, trebalo bi uraditi kvalitetnu putnu mrežu, te je kao prioritet za naredni period, naveo upravo rješavanje  tog problema.

“Kao najveći prioritet naše  mjesne zajednice naveo bih još 1200 metara asfalta kroz dio najgušće naseljenog područja u Femića kršu. Taj put ne bi bio velika investicija, ali bi ga što skorije  trebalo uraditi. Imamo i obećanje predsjednika Opštine Petra Smolovića da je  voljan da nam pomogne, tako da se nadam, da ćemo u nekoliko etapa uspjeti da kroz veći dio sela uradimo asphalt. To je dionica od kilometer na kraju sela, kao  i u donjem dijelu u naselju Orah,  negdje oko 600-700 metara. Neophodno bi bilo asfaltirati i put prema zaseoku Mrčido  i lokalitetu Dužica,ali ako nema novca za sve, onda bi nam ova prva dionica bila najvažnija”,kaže Femić.

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE