Policijski službenici u saradnji sa inspekcijskim službama kontrolišu poštovanje mjera

Bjelopoljska policija pojačala je kontrolu primjene propisanih epidemioloških mjera, a u poslednjih sedam dana nije zabilježen nijedan slučaj kršenja mjera NKT-a, niti je bilo krivičnih prijava zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje širenja opasne zarazne bolesti, saopštio je za Radio Bijelo Polje zamjenik komanidra CB Bijelo Polje, Mišo Smolović.

U cilju očuvanja zdravlja i života građana, a u okviru poslova iz svoje nadležnosti, policijski službenici su, pružajući asistenciju sanitarnom inspektoru, uručili 77 rješenja o samoizolciji,  a obišli su čak 143 lica kojima je već izrečena mjera obavezne samoizolacije.

“Obišli smo sugrađane koji su u samoizolaciji i to u Nikoljcu, Loznicama, Njegnjevu, Rasadniku, Kruševu, Rakonjama, Lješnici,  Gornjem dijelu grada, Pruškoj, Sutivanu, Nedakusima, ul. Živka Žižića, ul. Tomaša Žižića. Ono što je najvažnije jeste da prilikom kontrole nije bilo nepravilnosti, te da su svi poštovali mjeru samoizolacije”, kazao je Smolović.

On je istakao i da su u saradnji sa Komunalnom policijom u Ul. Slobode upozorili oko 30 lica na obavezu nošenja zaštitnih maski na otvorenom.

“Pružali smo asistenciju i službenicima Uprave za inspekcijske poslove, inspektorima zaštite na radu, obišli smo više ugostiteljskih objekata, kao i trgovnskih i zanatskih radnji”, naveo je Smolović.

Smolović je još jednom napomneuo da nije bilo zatečenih lica u izvršenju krivičnog djela iz čl. 287 KZCG (nepoštovanje mjera NKT-a), a nije bilo ni podnešenih krivičnih prijava protiv zbog izvršenih krivičnih djela iz čl. 287 KZCG 《Nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje širenja opasne zarazne bolesti. 

 

Autorke: Tanja Dangubić, Sanja Čujović Dulović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE