“Epidemiološka situacija u Bijelom Polju izazovna, ali pod kontrolom”

Epidemiološka situacija u Bijelom Polju je izazovna, ali je i pod kontrolom, ocijenjeno je na zajedničkom sastanku direktora Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Jevta Erakovića i predsjednika Opštine Bijelo Polje i rukovodioca Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Petra Smolovića.

Naime, u cilju detaljnog sagledavanja cjelokupne epidemiološke situacije u Crnoj Gori, dio medicinskog tima Nacionalnog koordinacionog tijela, predvođen Erakovićem, boravio je u radnoj posjeti Opštini Bijelo Polje i razgovarao sa predsjednikom Petrom Smolovićem i predstavnicima zdravstvenih ustanova i Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, koji su upoznali članove NKT-a sa aktivnostima preduzetim u bjelopoljskoj opštini u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19.

Eraković je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo načinom na koji je lokalna samouprava u Bijelom Polju organizovala krizni štab i dosadašnjim odgovorom na epidemiju COVID-19 na lokalnom niovu  i poručio da zdravstveni sistem funkcioniše, kako na lokalnom niovu, tako i u čitavoj državi i kao takav može sa uspjehom odgovoriti na sve izazove.

"Zajedno sa kolegama iz bjelopoljske Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, definisali smo modalitete odgovora na moguće izazove, koji bi mogli da uslijede u narednim danima. Ja se nadam da, odgovornošću i građana Bijelog Polja i kompletne naše države, nećemo doći u tu situaciju, ali nam je isto tako važno da zdravstveni sistem bude spreman za svaki mogući scenario. Ono što sam vidio i ono što smo zaključili, daje nam uvjeravanje i sigurnost i građanima Bijelog Polja i kompletne Crne Gore da zdravsteveni sistem funkcioniše, kako ovdje u Bijelom Polju, dakle na lokalnom niovu, tako i u čitavoj državi i da kao takav može sa uspjehom odgovoriti na sve izazove", kazao je Eraković nakon sastanka.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje i rukovodilac Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Petar Smolović je kazao da je zdravstveni sistem na lokalnom nivou, ali i u čitavoj državi pokazao da sa uspjehom može odgovoriti na izazov korona virusa.

"Na zajedničkom sastanku smo sagledali situaciju u Bijelom Polju, koja je izazovna, ali je i pod kontrolom. Dogovorili smo se kako da još unaprijedimo koordinaciju između Opštinskog tima i zdravstvenih ustanova u Bijelom Polju. Iskreno vjerujem da ćemo zajedno uspjeti da se izborimo sa ovom situacijom. Građane pozivam da poštuju mjere NKT-a do kraja kako bi se izborili sa ovom pandemijom na što brži i kvalitetniji način", poručio je Smolović.

U saopštenju su dodaje da su, pored Erakovića, u posjeti Bijelom Polju bili su dr Hasib Lukač, dr Sreten Kavarić, dr Marija Nikolić i dr Marija Đurović.

Izvor: rtcg