Opštinski tim za zaštitu i spašavanje: Epidemiloška situacija zabrinjavajuća, građani da pokažu odgovornost

Epidemiloška situacija u našoj opštini je zabrinjavajuća i postoji visok stepen opasnosti od širenja virusa COVID-19, zaključeno je na  elektronskoj sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

U Bijelom Polju je do danas  registrovano 55  osoba pozitivnih na koronavirus, a prema podacima sanitarnog inspektora 175 osoba se nalaze u samoizolaciji i 73 osobe su pod zdravstvenim nadzorom.

“Koliko je situacija zabrinjavajuća govori podatak da je juče jedna osoba koja je bila zaražena koronavirusom iz Bijelog Polja, juče preminula u beranskoj Opštoj bolnici. Ovom prilikom Opštinski tim za zaštitu i spašavanje iskazuje duboko saučešće sa porodicom preminule”, navodi se u saopštenju objavljenom na opštinskom sajtu.

Kako je istaknuto, da bi izbjegli neželjene posljedice, svi zajedno moramo pokazati odgovornost, ozbiljnost i disciplinu. Kako oni subjekti koji su nosioci aktivnosti u zaštiti od koronavirusa, tako i građani koji bez izuzetka moraju usvojiti obrazac ponašanja u ovoj epidemiološkoj situaciji.

“Zato je u borbi za zaštitu zdravlja stanovništva veoma važno da se poštuju preporuke Insituta za javno zdravlje, kao i mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT). Samo na taj način, uz poštovanje mjera i odgovornošću svih nas, a koju smo pokazali na početku pandemije virusa COVID-19 možemo sačuvati zdravlje naših sugrađana”, poručuju iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje još jednom su apelovali na građane da ostanu u svojim domovima, da poštuju socijalnu distancu od minimum dva metra, da se pridržavaju rigoroznih mjera higijene i da nose zaštitne maske kako bi spriječili dalje širenje koronavirusa.

Izvor: bijelopolje.co.me