Održana edukativna radionica o štetnosti konzumiranja droge

U okviru projekta “Sport i znanje su za mlade, droga ne”, koji finansira Ministarstvo zdravlja Crne Gore, nevladina organizacija „Novi poredak“ organizovala je juče edukativnu radionicu sa vršnjačkim edukatorima iz JU Gimnazija ,,Miloje Dobrašinović“ iz Bijelog Polja.

Izvršni direktor NVO „Novi poredak“, Radivoje Bogavac, kazao je da je cilj radionice povećanje stepena informisanosti i znanja vršnjačkih edukatora o štetnosti konzumiranja droge i psiho-aktivnih supstanci (PAS).

„Tokom ove radionice radili smo na afiramciji zdravih stilova života i jačanju inicijative mladih u kreiranju sportskih uvjerenja i interesovanja. Takođe, jedan od ciljeva bio je i jačanje mehanizmima prenošenja stečenog znanja na vršnjake, da bi se srednjoškolska populacija zaštitila od razornog uticaja narkotika”, kazao je Bogavac.

Jedan od predavača na radionici, profesor Tomislav Tomović,  ukazao je na problem upotrebe narkotika kod omladine, kao i na značaj uloge vršnjačkih edukatora u preventivnom periodu konzumacije narkotika.

Psihološkinja Danka Gurešić je istakla da su mladi najogroženija populacija zbog nedostatka iskustva i uticaja grupe vršnjaka gdje navedni uticaji mogu imati negativan kontekst po donošenje eventualnih odluka u pogrešnom smjeru.

Radionica je realizovana putem Power point prezentacije uz maksimalno učešće  srednjoškolske omladine.

 

Izvor i foto: NVO Novi poredak