Uspostavljena saradnja sa Komorom procjenitelja i Institutom internih revizora

Predsjednik Petar Smolović potpisao je danas sporazum o poslovnoj saradnji sa predstavnicima Komore procjenitelja Crne Gore i Institutom Internih revizora Crne Gore, prof. dr Đorđijem Rakočevićem i prof.dr Slavkom Rakočevićem.

Ovim sporazumom se uspostavlja saradnja kroz edukaciju, sertifikaciju i zajedničkim angažmanima timova u oblasti procjene vrijednosti nepokretnosti, postrojenja, opreme, biznisa i kapitala, nematerijalne imovine i finansijskih instrumenata u Crnoj Gori, te oblasti računovodstveno-revizorske profesije i njene uloge realnosti iskazane fer vrijednosti imovine u bilanisima.

Zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom, koja je danas ozvaničena danas je izrazio predsjednik Opštine Bijelo Polje, ističući da je cilj ove saradnje dalje unapređenje rada i uspostavljanje novih standarda u radu lokalne samouprave.

“Ovo je vrijeme kada je edukacija nužna, jer se propisi i standardi mijenjaju, posebno za one oblasti za koje budemo interes daljeg usavršavanja zaposlenih. Već na prvom sastanku smo dogovorili organizaciju seminara za rukovodioce organa u Opštini Bijelo Polje”,  kazao je predsjednik Petar Smolović.

Predstavnici Komore procjenitelja i Instituta Internih revizora su na radnom sastanku iskazali zadovoljstvo saradnjom i predstavili mogućnosti koje pružaju institucije kojim rukovode.

Izvor: bijelopolje.co.me