Majda Muratović pjesmom i igrom do ostvarenja svojih snova (video)

Devetogodišnja Majda Muratović, učenica četvrtog razreda osnovne škole ,,Dušan Korać“, pored odličnog uspjeha u školi, postiže sjajne rezultate i u brojnim vannastavnim aktivnostima.

Dvije godine pohađa pozorišnu radionicu Centra za kulturu, aktivan je član kulturno-umjetničkog društva ,,Tekstilac“, a u slobodno vrijeme voli da crta i piše pjesme.

U prvoj emisiji novog serijala ,,Mladi talenti“, Radija Bijelo Polje, Majda je govorila putem aplikacije zoom, i kazala da se do sada predstavila u jednom pozorišnom komadu ,,Veselo povrće“.

,,Tumačila sam ulogu krastavca. Imala sam malu tremu na početku, ali kako vrijeme prolazi shvatam da ne treba da se stidim, opustim se i prepustim ulozi“, iskrena je Majda.

Prve korake u kulturno-umjtničkom društvu ,,Tekstilac“ napravila je prije tri godine, a kako je istakla, igra je ono što je ispunjava.

,,Dok je trajala pandemija virusa korona učila sam dosta koraka kući, vježbala i savladala neke koreografije. Pisala sam pjesme i crtala“, dodaje ova uspješna devetogodišnjakinja.

Ona kaže da joj učenje na daljinu bilo zanimljivo i lako.

Majda je poručila svojim vršnjacima da uvijek iskažu svoje talente, da se ne stide, više čitaju i manje koriste mobilne telefone.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić, printscreen

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE