Kolić: Pobjeda protiv Zete može nas dovesti do vrha tabele (video)

Fudbaleri bjelopoljskog kluba „Sedmica“, koji nastupaju za kadetski tim Jezera iz Plava, odigraće u nedjelju, 31. maja, prvi meč u nastavku crnogorske kadetske lige.

Oni će u nedjelju igrati protiv Zete, a pobjeda bi ih dovela do prvog mjesta na tabeli, saopštio je trener Enes Enko Kolić.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Kolić je istakao da nije bilo lako za kratak vremenski period pripremiti se za nastavak prvenstva, ali da se ipak nadaju pobjedi.

„Zbog cijele ove situacije čini mi se da će 11. maj ostati upamćen, jer smo upravo tada nakon dva mjeseca opet počeli da treniramo. Na samom početku smo radili u grupama od osam do deset igrača, u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela, a kasnije svi zajedno pripremajući se za nastavak sezone. Zaista smo svi sa nestrpljenjem čekali da se vratimo treninzima, uželjeli smo se lopte i terena, ali sa druge strane ovo je veliki izazov za sve nas, jer nije lako spremiti ekipu za kratko vrijeme, a sačuvati momke od povreda. Međutim, mi smo planski pristupili ovim mini pripremama, tako da se nadam da ćemo prvenstvo završiti bez povreda, a naravno vjerujem da neće izostati ni rezultat“, rekao je Kolić.

On je napomenuo da fudbaleri iz „Sedmice“ već dvije godine nastupaju za kadetski tim iz Plava, što je jako važno za bjelopoljski fudbal, s obzirom da trenutno  imamo samo jednu mlađu takmičarsku kategoriju.

„Mi se trenutno takmičimo u kadetskoj B ligi, a s obzirom da  sam ja koordinator i trener mlađim selekcijama u Jezeru, za tu ekipu nastupaju dječaci iz naše škole, njih 16, 17 uz dječake iz Plava i jednog iz Mojkovca.Ta saradnja traje uspješno već dvije godine i mislim da je velika šansa za dječake iz Bijelog Polja, kako ne bi pravili  tu pauzu u takmičenju između pionirske i omladinske selekcije“, naglasio je trener Kolić.

Kolić, koji inače potiče iz sportske porodice, podsjetio je da je klub „Sedmica“ osnovan 2006. godine, a do sada je kroz ovu školu fudbala prošlo oko 500 dječaka.

„Naš cilj  je stvaranje novi igračaka, stvaranje prvotimaca, a zatim uspješnih profesionalnih sportista. A da to ostvarujemo pokazuje podatak da mnogi koji su prve fudbalske korake naučili kod nas danas igraju u prvim timovima više crnogorskoh klubova, a neki od njih su i reprezentativci“, istakao je trener FK „Sedmica“, Enes Enko Kolić.

On je saopštio i da je  Aldin Drndar, koji je ponikao u „Sedmici“ potpisao za tim Fortuna Düsseldorf koji se takmiči u prvoj Bundesligi.

Komentarišući nastavak Druge crnogorske lige, Kolić je istakao da vjeruje da će bjelopoljsko Jedinstvo uspjeti da ostvari svoj cilj.

„Znam da neće biti lako, očekuje ih zgusnut raspored, ostalo je još dosta kola, ali sam siguran da će ti momci imati snage i volje i da će ući u Prvu ligu“, zaključio je Kolić.

AUDIO SNIMAK EMISIJE 

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE