Predstava ,,Vidimo se u bezdanu” izvedena u Bijelom Polju

Pozorišna predstava ''Vidimo se u bezdanu'', po tekstu i režiji Marka Tošića,  izvedena je večeras u velikoj sali Centra za kulturu.

Predstava na šaljiv način donosi priču o propadanju balkanskog društva, i prikazuje život prosječne "moderne" balkanske porodice.

Režiser i tekstopisac, Marko Tošić, koji tumači ulogu oca, kazao je za Radio Bijelo Polje, da je već radio slične projekte, a da su ga motivisali poznanici da ponovo napravi nešto drugačije, pa je tako nastao i tekst za predstavu koja govori o svakodnevom životu.

,,Veoma sam zadovoljan reakcijama publike, i dosadašnjim radom. Predstavu smo premijerno izveli u decembru, i od tada smo nastupali u još nekoliko gradova gdje nas je publika srdačno dočekala, tako da sam srećan jer mislim da je priča uspjela”, naglasio je Tošić, dodajući da će naredno izvođenje predstave biti u Bosni i Hercegovini.

U vremenu kada većina istinskih  vrijednosti gubi na značaju i kada se čovječanstvo nalazi na rubu bezdana, mladi glumci Pljevaljskih srednjih škola uspjeli su da prikažu publici ogledalo balkanskog društva, u kojem će mnogi vidjeti možda ,,sebe”.

Irina Živković koja tumači ulogu komšinice Stojanke, kazala je za naš Radio da se dobro snašla u ulozi, kao i ostali glumci, i zahvalila se publici koja im pruža podršku brojnim ovacijama, cijeni njihov trud i rad, što se i večeras moglo vidjeti i na licima publike u Bijelom Polju.

Ajla Ibrahimović, koja je zajedno sa Bogdanom Pantovićem zadužena za tehničku podršku, kazala je da su predstavu spremali pet mjeseci, i da je zadovoljna kako je publika prihvatila priču.

U predstavi igrali: Marko Tošić, Lidija Jošović, Mladen Gogić, Jovana Gogić, Milica Knežević, Edi Kordić, Irina Živković, Nađa Babić, Janja Lončar, Esen Pojatić.

Tošić je pored večeras izvedene predstave, do sada uspješno realizovao i predstavu “Dva smo svijeta različita”, koja je doživjela  veliki uspjeh.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE