Omerović: Rad sa djecom iz Centra “Tisa” organizujemo kroz pružanje podrške roditeljima i posredstvom internet platformi

Nakon uvođenja privremenih mjera za suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog korona virusa i prekida rada u Dnevnom centru „Tisa“,  rad  sa  korisnicima  Centra organizovan je kroz podršku njihovim roditeljima,  a sa radom će uskoro početi i internet platforma, kazao je  Ensad Omerović direktor Centra  “Tisa”.  Govoreći u emisiji “Aktuelno” Radija Bijelo Polje,  Omerović je saopštio da je u saradnji sa stručnim timom kreirana zajedničku grupu, u okviru koje se pruža podrška roditeljima u radu sa djecom u kućnim uslovima.

“Na taj način roditeljima se pruža kako psihološka tako i sva druga stručna pomoć od strane našeg stručnog tima. Roditelji naših korisnika svakodnevno  dobijaju   uputstva od stručnog tima koji čine psiholog, pedagog, defektolog, logoped i fizioterapeut, a pored grupnog rada, roditelji mogu da se obrate stručnom timu i individualno, kako bi im stručni radnik detaljnije objasnio način rada” , rekao je Omerović.

On je podsjetio da je zajedno sa drugim dnevnim centrima u toku pokretanje  internet platforme, gdje će roditelji imati mogućnost da postavljaju pitanja stručnim radnicima.

“U saradnji sa UNICEF-om pokušavamo da obezbijedimo uređaje za internet platformu, kao i materijal za rad u kućnim uslovima koji ćemo podijeliti roditeljima.  Internet platforma je pokrenuta iz Dnevnog centra iz Pljevalja koji realuzuje projekat finansiran od strane EU i Vlade Crne Gore.  Ovaj način rada će se primjenjivati sve dok traju privremene mjere koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo. Takođe, zajedno sa Opštinskim timom za zaštitu i spašavanje nastavićemo da unapređujemo ovaj vid komunikacije sa našim korisnicima injihovim roditeljima”, poručio je  Omerović, naglašavajući da je važno da korisnici Dnevnog centra, zajedno sa svojim roditeljima, uče i igraju se doma, kako ne bi izgubili rutinu i određene navike koje su stekli u Dnevnom centru, kao i da poštuju preporuke koje je izdalo Nacionalno koordinaciono tijelo.

 

Autorka:Tanja Dangubić

Foto: Arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE