Akciji #IgrajSeDoma priključila se i bjelopoljska JPU “Dušo Basekić”

Vaspitačice bjelopoljske predškolske ustanove “Dušo Basekić” priključile su se akciji #IgrajSeDoma, koju su pokrenuli UNICEF i Udruženje Roditelji, a njihovi snimci raznih igara poslužiće kao inspiracija roditeljima da što kvalitetnije provedu vrijeme s djecom dok traju mjere društvene distance zbog koronavirusa.

Na poziv Ministarstva prosvjete, a uz sugestije direktorice JPU “Dušo Basekić”, Gordane Knežević, vaspitačice iz Bijelog Polja već su osmislile i objavile niz kratkih video-snimaka, kojma daju ideje roditeljima  kako da na edukativan i kreativan način organizuju druženje sa djecom.

“U ovaj projekat smo se uključili još 16. marta, a zahvaljujući angažovanosti naših vaspitačica Alme Zaimović, Elme Hajdarpašić, Jelene Rakočević, Marine Knežević i Armine Sijarić već smo snimili i putem naše facebook stranice objavili preko 10 snimaka. Snimici, odnosno primjeri aktivnosti, urađeni su u skladu sa našim Planom i program aktuelnim temama i događanjima iz društvene i prirodne sredine. Ono što je jako važno, jeste da te aktivnosti doprinose razvoju svih domena– intelektualnog, senzo-motornog,  kognitivnog, razvoja govora, likovnih i muzičkih vještina”, saopštila je za Radio Bijelo Polje direktorica JPU “Dušo Basekić”, Gordana Knežević.

Ona je istakla da su roditelji zadovoljni, da im snimci znatno pomažu da organizuju aktivnosti kod kuće, te da će nastaviti da snimaju i objavljuju video snimke igara.

“Vaspitači su vrijedni, kreativni, zaista se maksimalno trude i ulažu svoju energiju kako bi pomogli i roditeljima i djeci”, dodala je  direktorica JPU “Dušo Basekić”.

Knežević je napomenula i da su svi vaspitači JPU “Dušo Basekić” dobili zadatak da formiraju viber grupe sa roditeljima djece iz njihovih grupa.

“Na taj način pružamo podršku roditeljima u smislu zajedničkog organizovanja tih aktivnosti kod kuće, dajemo im savjete i pružamo pomoć,  tako da smo u svakodnevnoj komunikaciji. Takođe,, sve nove prijedloge i aktivnosti objavljujemo na FB stranici našeg vrtića za svaku grupu”, kazala je Knežević.

Direktorica JPU “Dušo Basekić” najavila je i da će sjutra obilježiti Svjetski dan zdravlja.

“Čini se da je upravo u ovakvoj situaicji jako važno govoriti o zdravlju, tako da su naše medicinske sestre isplanirale niz aktivnosti, kao i nutricionista i logoped, kako bi još jednom poslali jako važnu poruku o tome koliko je važno da vodimo računa o zdravlju. I vaspitačice su roditeljima proslijedile zadatke koje treba da odrade sa djecom upravo na ovu temu, a po završetku ćemo sve to objaviti i podijeliti”, saopštila je Knežević.

Napomenula je i da je u toku program Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje male djece, koji su nastavili da realizuju i u ovim uslovima.

“Nedjelno se održavaju sesije u trajanju od po 2 sata, kako je i planirano, a fascilitatori Dragana Drašković i Marija Bulatoović pružaju podrška roditeljima kako bi na što lakši način ostvarili komunikaciju sa svojom djecom”, dodala je Knežević.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE