Adriatic radio obezbijedio pomoć za deset najugroženijih porodica

U znak sjećanja na osnivača Adriatic radija, Kema Hrapovića, ova medijska kuća obezbijedila je pomoć za deset najugroženijih porodica sa teritorije opštine Bijelo Polje.              

Hrapović je bio veliki čovjek, humanista i kosmopolita, koji je ostavio pečat i trag u svom rodnom Bijelom Polju, osnivač radijske stanice koje je tokom 22 godine svog postojanja prerasla iz lokalne u stanicu koja pokriva i tri značajna  turistčka grada na jugu Budvu, Kotor i Tivat.

„S obzirom da je bio veliki humanista, odlučili smo da obilježavajući 16 godina od njegove smrti pomognemo onim najugroženijima. Svjesni da u ovom vremenu postoje mnogi koji se bore za egzistenciju, nijesu uposleni, a zbog pandemije ne mogu sebi obezbjediti preživljavanje, zajedno svi zaposleni bez imalo dileme prihvatili su ideju i pomogli u svim aktivnostima oko podjele pomoći. Prema saznanjima, konsultacijama sa pojedinim predstavnicima NVO kao i Centra za socijalni rad izabrali smo  deset porodica koja su u stanju potrebe  i podjelili pomoć koja se satojala od dva paketa. Jedan paket je sadržao namjernice, a drugi sredtva za ličnu higijenu“, saopštili su iz Adriatic radija.

Šalju apel svima da daju svoj doprinos koliko ko može i djelovanje lično i kolektivno kao što je to slučaj kod njih.

„Ne možete zamisliti koliko se kod vas izazove osjećaj sreće porukom koju dobijete od onoga kome ste pružili tako malo. Adriatic radio šalje poruku razumijevanja za sve ugrožene, šalje apel solidarnosti jer ovo nije vrijeme sitnih podvala i podmetanja“, kazali su iz ove medijske kuće.

Napominju da su uz ovu akciju  organizovali i jednu kolektivnu  sa NVO Centar kreativnih vještina, NVO Bjelopoljski Demokratski centar i NVO Đakomo Adriatik, te da su zajednički donirali novac  Nacionalnom kordinacionom timu u borbi protiv zaraznih bolesti.

Izvor: Adriatic radio

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE