I bjelopoljski vatrogasci u službi očuvanja javnog zdravlja

Pored redovnih aktivnosti, pripadnici Službe zaštite i spašavanja  ovih dana posebno su angažovani na dezinfekciji javnih površina, u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Po preporuci Tima za zaštitu i spašavanje svakog drugog dana vrše dezinfekciju površina u okolini  Opšte bolnice, Doma za stare, Doma zdravlja, kao i velikih marketa, kao što su Voli, Laković i ETC, saopštio je za Radio Bijelo Polje rukovodilac Službe za zaštitu i spašavanje, Milonja Rakonjac.

„Takođe, u slučaju potrebe naši službenici vrše dezinfekciju i drugih objekata“, dodao je Rakonjac, podsjećajući da dezinfekciju javnih površina vrše i radnici DOO Komunalno „Lim“.

On je napomenuo da su bjelopoljski vatrogasci angažovani  i na dostavljanju pitke vode.

"Redovno isporučujemo vodu u područja koja nemaju stabilan sistem vodosnabdijevanja, stalno smo na terenu i po dostavljanju zahtjeva našoj službi trudimo se da reagujemo  što brže, kako bi svi građanima izašli u susret“, kazao je rukovodilac Službe za zaštitu i spašavanje.

 Rakonjac je kazao da Služba zaštite i spašavanja  stoji na raspolaganju, te da će se ako bude potrebe uključiti i u proces dostave namirnica onima koji su ugroženi.

„Reagujemo po preporukama Tima za zaštitu i spašavanje, tu smo da pomognemo koliko je u našoj moći, naročito u ovakvoj situaciji, jer je zdravlje građana aposolutni priorotet“, poručio je Rakonjac.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE