Drašković: Vršimo stalni komunalni nadzor i pratimo poštovanje mjera

Aktivnosti Komunalne policije u ovom trenutku su posebno usmjerene na preduzimanje mjera za zaštitu građana i kontrolu poštovanja naredbi i preporuka za sprječavanje infekcije izazvane koronavirusom, saopštio je za Radio Bijelo Polje načelnik Dušan Drašković.

On je istakao da su pripadnici Komunalne policije svakodnevno na terenu, te obavljaju stalni komunalni nadzor, u saradnji sa predstavnicima Uprave policije.

„Pratimo primjenu i poštovanja mjera koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo, kao i Tim za zaštitu i spašavanje Bijelo Polje. Upozoravamo građane koji čekaju u redovima ispred banaka, Pošte, Elektrodistribucije, kao i gradske tržnice, da poštuju socijalnu distancu, kako bi zaštitili i sebe i druge“, naveo je Drašković.

On je istako i da kontrolišu ugostiteljske objekte.

„U proteklih nekoliko dana, zajedno sa pripadnicima Uprave policije, zatekli smo pojedine lokale da rade, suprotno zabrani, vlasnici su procesuirani i protiv njih su podnijete krivične prijave“, naveo je načelnik Komunalne policije, Dušan Drašković.

Drašković je napomenuo da prate i poštovanje zabrane izlaska iz kuća radnim danima od 19 sati do pet ujutru, a vikendom od 13 sati u subotu, do pet sati u ponedjeljak ujutru.

„U slčaju da zateknemo da neko krši ovu zabranu mi ćemo obavijestiti službenike Uprave policije koja će dalje preduzete neophodne mjere“, istakao je on.

Osim tih nekoliko izuzetaka, prema riječima Draškovića, u Bijelom Polju se uglavno poštuju sve mjere koje su donijete u cilju zaštite zdravlja građana.

„Još jednom apelujemo na sve građane da budu odgovorni i da se ponašaju u skladu sa preporukama nadležnih institucija“, poručio je Drašković.

Podsjetimo, u Bijelom Polju je do sada registrovano šest slučaja zaraze korona virusom,  a stanovnicima sela Biokovac određena je opšta mjera samoizolacije.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE